POSAO I KARIJERA

KAKO OSTAVITI DOBAR PRVI DOJAM ZA MANJE OD 30 SEKUNDI Steknite poštovanje, kredibilitet i ugled u društvu pomoću ovih pet savjeta

 iStock

U poslovnom ili privatnom društvu se osjećate vidljivo ili nevidljivo? Imate manje ili više samopouzdanja? Vladate situacijom ili se držite po strani?

Ukoliko želite pojačati svoj prvi dojam, možda biste trebali poraditi na njemu. Ljudi će svoje mišljenje o vama steći za svega 7 sekundi, ali date li si još 23 sekunde više - možete postići značajnu razliku.

Donosimo vam pet dobrih savjeta kako se prezentirati u boljem svjetlu te steći poštovanje i kredibilitet već u prvih 30 sekundi svoje pojave.

Magnetizirajte svoju prisutnost

Energija i stav igraju glavnu ulogu prilikom ostavljanja prvog dojma na druge ljude. Jednaku pažnju obratite na misli, kao što obraćate pažnju na svoje riječi ili odjeću.

Vizualizirajte najbolju verziju sebe samih. Samopouzdanje povećajte ponašanjem koje će vam ići u prilog: razmišljajte i ponašajte se poput osobe koja zaslužuje poštovanje, svjesna je svojih vrlina i mana te bez ustručavanja argumentira svoje stavove i odluke.

Ne zanemarujete dobru pripremu

Svaka dobra priprema počinje olovkom i papirom. Zapišite svoja očekivanja i moguće probleme. Koja god situacija da je u pitanju: poslovni sastanak, razgovor za posao ili javna rasprava - uvijek si skicirajte moguća pitanja i odgovore kako biste bili spremni na sve.

Takav pristup će vam pomoći da budete odvažniji, hrabriji i elokventniji - što je nužno prilikom stvaranja dojma koji će drugi imati o vama.

Pripazite na vrijednosti

Da biste primili, morate dati i zato je važno uvijek imati na umu vrijednosti drugih i pronaći način kako da uvažavate i podržavate druge ljude iz svoje radne i privatne okoline.

Dobar savjet, iskrena pohvala i lijepa riječ - učinit će čuda za kredibilitet kojemu težite.

Budite upečatljivi

Istraživanja kažu je neverbalna komunikacija četiri puta upečatljivija i dojmljivija od verbalne. Imajte to na umu prilikom biranja odjeće, rukovanja i gestikulacije u vrijeme razgovora.

Budite opušteni i ne zaboravite na osmijeh.

Neka vas drugi predstavljaju

Nikada nećete moći ostaviti tako snažan dojam kao što ćete ga ostaviti nakon što vas predstavi osoba koja vas cijeni i poštuje.

Testirajte to prilikom sljedećeg upoznavanja kada ćete zamoliti prijatelja ili partnera da vas kratko predstavi i u jednoj rečenici opiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:01