DRUGI NATJEČAJ

Do petka prijave za 2. krug programa 'Pokreni nešto svoje'

Nakon uspješne prve godine program “Pokreni nešto svoje”, kojim se u Hrvatskoj podupiru poduzetnički projekti za poduzetnike početnike i mikropoduzeća, nastavlja dalje. Prijave za novi natječaj traju do petka, 15. prosinca, a za potpore je osigurano ukupno 500 tisuća kuna.

Otvaranjem drugog natječaja počinje djelovati i Alumni mreža korisnika potpore “Pokreni nešto svoje”, koja će najboljim projektima osiguravati stručnu pomoć te razmjenu mišljenja i nakon isteka službenog trajanja programa. “Pokreni nešto svoje” provodi ACT Grupa, konzorcij društvenih poduzeća iz Čakovca.

Osim što se najboljim idejama osigurava financijska podršku, odabrani finalisti tijekom provedbe svojih projekata dobivaju i savjetodavnu podršku, što je dodatna vrijednost mladim poduzetnicima. Program u potpunosti financira Philip Morris Zagreb.

Za financiranje projekata u sklopu drugog natječaja osigurano je 500.000 kuna, a projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80.000 kuna.

Ukupna financijska potpora projektima u prvoj godini programa “Pokreni nešto svoje” bila je 423,3 tisuće kuna, pri čemu je prosječni iznos po korisniku iznosio 70,5 tisuća kuna.

Koristeći metodu izračuna društvenog povrata ulaganja, provedbom programa od 1. srpnja 2016. do 30. rujna 2017. godine došlo se do rezultata da je na svaku uloženu kunu stvoreno 1,40 kuna društvene vrijednosti. (JV/PV)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:51