OSNAŽEN TIM

DOVRŠENO RESTRUKTURIRANJE Andrej Kopilaš novi je predsjednik Uprave Slatinske banke

Andrej Kopilaš, predsjednik Uprave Slatinske banke
 Slatinska banka / Press

Andrej Kopilaš novi je predsjednik Uprave Slatinske banke, dok je Elvis Mališ postao članom Uprave, a tim imenovanjima dovršen je proces restrukturiranja Uprave te Banke.

Kopilaš na mjesto predsjednika Uprave dolazi s pozicije člana Uprave Slatinske banke te će biti zadužen za Poslovanje s klijentima, IT sektor i Pravne poslove, priopćili su danas iz te Banke. Diplomirao je Financijski managment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te je svoju karijeru gradio u bankarstvu, počevši u Slavonskoj banci Osijek 2004. godine, nakon čega nastavlja karijeru u Erste banci u Societe Generale - Splitskoj banci.

Mališ na mjesto člana uprave dolazi s pozicije izvršnog direktora podrške poslovanju, a bit će zadužen za sektore Rizika, Naplate i restrukturiranja, Podrške te sektor Platnog prometa. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te se 1996. godine zapošljava u Slatinskoj banci gdje je proveo svoju karijeru, od pripravnika do člana Uprave.

“Ovim imenovanjem Nadzorni odbor osnažio je upravljački tim Banke, što je u skladu s novom poslovnom strategijom vlasnika. Poseban naglasak nova Uprava stavit će na potporu potreba stanovništva, kao i lokalnog gospodarstva, na području šest županija na kojima Banka ima najrasprostranjeniju mrežu poslovnica”, pojasnili su iz Slatinske banke.

Dodatno, ova banka radit će na unaprjeđenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija i direktnog bankarstva, snažnijem rastu poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzetnicima, kao i na razvijanju distribucijskih kanala i proširenju palete proizvoda.

Slatinska banka objavila je i poslovne rezultate za 2017. godinu. Lani, ta Banka je ostvarila pozitivan rezultat u iznosu od 1,2 milijuna kuna bruto, uz povećanje neto kamatne marže od 31,5 posto te povećanje rezervacija za 89,8 posto, što predstavlja uspješan zaokret nakon dvije godine negativnog rezultata, stoji u njihovom priopćenju. Ukupna neto aktiva iznosi 1,6 milijardi kuna, a ostvaren je i značajan rast plasmana poslovanja sa stanovništvom od 9,31 posto, a u segmentu poslovanja s gospodarstvom od 34,86 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:50