TRAVEL VIDEO AWARDS

SPOT HTZ-a NOMINIRAN ZA PRESTIŽNU SVJETSKU NAGRADU Pogledan je više milijuna puta, a natječe se u kategoriji 'najbolji video turističke organizacije'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.03.2018. u 14:25

Screenshot / YouTube

 

Organizacija "Travel Video Awards" nominirala je promotivni spot Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Ambasadori hrvatskog turizma" za svjetsku nagradu u potkategoriji "najbolji video turističke organizacije", izvijestili su u utorak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Taj je promotivni video HTZ-a premijerno prikazan u studenom prošle godine u sklopu nastupa na turističkom sajmu WTM u Londonu i u kratkom je vremenu, kako ističu iz HTZ-a, ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima.

Za nagradu u potkategoriji "Best Video by a Tourism Organization", uz promotivni video HTZ-a "Ambasadori hrvatskog turizma", nominirani su još i "Rhythms of Peru" (Kuoda Travel), "Sabrosura" (Visit Columbia) te "North America" (Jordan Tourism Board).

Dobitnici nagrade bit će poznati 9. travnja, kada će se održati svečana dodjela u Las Vegasu, a online glasovanje na internet stranici Travel Video Awards otvoreno je do petka, 31. ožujka ove godine.

"Ova nominacija za nas predstavlja profesionalnu satisfakciju, ali i dokaz naše kreativnosti i inovativnosti, odnosno potvrdu od strane struke da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunski međunarodno prepoznatljivi promotivni sadržaj", izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Pozvao je sve da svojim glasovima podrže video u kojem Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju predstavljaju Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Marin Čilić, Dario Šarić, Maksim Mrvica, Zrinka Cvitešić i 2Cellos.

 

Glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić ističe kako nominacija novog promotivnog spota hrvatskog turizma za najbolji promotivni video turističkih organizacija predstavlja izuzetnu priliku za dodatnom promocijom Hrvatske kao atraktivne i poželjne turističke destinacije.

"Novi promotivni spot rezultat je pomnog osluškivanja domaće i inozemne stručne javnosti te nam je cilj bio spojiti našu turističku ponudu, odnosno prirodne i kulturne ljepote zajedno s našim sportašima, ali i umjetnicima koji su globalno prepoznatljivi i kao takvi jedni od najboljih promotora Hrvatske u svijetu. S obzirom na dosad ostvarene odlične rezultate gledanosti, sigurna sam kako će promotivni spot polučiti odlične rezultate i u ovom izboru, odnosno biti prepoznat od svjetske publike", kaže Barbara Mesić.

Travel Video Awards je organizacija koju su osnovali nezavisni filmaši i brandovi iz cijelog svijeta koja nagrađuje inovativne i inspirativne videozapise.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo