SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017

Tim sa zagrebačkog FER-a regionalni pobjednik studentskog natjecanja

 Siemens

Na regionalnom studentskom natjecanju tri su pobjednička tima nagrađena višednevnim stručnim posjetom Siemensove tvornice Sinumatica u Njemačkoj, a predstavnici Hrvatske osvojili su najviše bodova u finalu te su proglašeni regionalnim pobjednicima.

Pobjednički tim iz Hrvatske čine Matej Štambuk, Luka Mikić i Marko Kovačević s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Natjecanje je održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Beogradu, a označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017. Ovaj projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

„U okviru projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017 proaktivnim studentima s naglašenim interesom za područje industrijske automatizacije nudimo mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programirljivim logičkim kontrolerima (PLC) te pružamo mogućnost usavršavanja ovih znanja na praktičnim zadacima. Podrška projektima koji potiču razvoj stručnih i praktičnih znanja budućih inženjera s ovog područja od velike je važnosti Siemensu kao kompaniji koja je dugoročno strateški usmjerena na područja automatizacije, elektrifikacije i digitalizacije“, rekla je voditeljica Službe komunikacija Sonja Nušinović Popovac iz Siemensa Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:16