Program Growww

U Ini novih 55 pripravnika započelo jednogodišnji staž, stiglo više od 2900 prijava

 Arhiva

Potpisivanjem ugovora o radu, u petak je jednogodišnji pripravnički staž u Ina Grupi započelo 55 pripravnika, odabranih i zaposlenih u sklopu programa Growww, izvijestili su iz te kompanije.

Growww je strukturirani pripravnički program koji nudi mogućnost početka karijere u jednoj od najsloženijih globalnih industrija - istraživanju i proizvodnji nafte i plina.

Na ovogodišnji Inin natječaj za zapošljavanje pripravnika pristiglo je više od 2.900 prijava za čak 12 poslovnih područja - od naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike i ekonomije pa do društvenih znanosti.

Ina je, kako navode u priopćenju, u sklopu programa Growww do sada zaposlila gotovo 600 pripravnika te tako nastavlja biti vodeći poslodavac u Hrvatskoj prema kriteriju zapošljavanja mladih visokoobrazovanih kadrova.

Tijekom tradicionalnog Dana orijentacije što ga Ina za nove pripravnike organizira početkom rujna, pripravnici su se danas upoznali s djelatnostima i aktivnostima kompanije te upoznali timove u kojima će započeti svoju karijeru.

Pripravnike je pozdravio predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott koji je istaknuo kako ga veseli što u Ini već osmu godinu zaredom provode projekt Growww kojim privlače i zapošljavaju mlade talente različitih profila.

"Do sada smo ih zaposlili gotovo 600 i s ponosom možemo reći da smo vodeća tvrtka u Hrvatskoj po zapošljavanju mladih. Posebno me raduje podatak o razini zadržavanja kadrova koji nam se pridružuju kroz ovaj projekt, a koja iznosi čak 80 posto, što jasno pokazuje kako se Growwwovci doista imaju priliku dokazati na svojim radnim mjestima te da postaju vrijedni članovi Ininog tima", kazao je.

Pripravnicima je zaželio puno poslovnih izazova i uspjeha, a od njih, kako je rekao, očekuje entuzijazam, usmjerenost na rezultate i svježu energiju.

Kao i njihovi kolege iz prethodnih sedam Growww generacija, i ovogodišnji će pripravnici proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina postrojenja, dok će im u radu potporu pružati mentori koji će njihov rad i učinkovitost kontinuirano nadgledati i ocjenjivati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:01