Ove godine i mentorski program

ZAGREBAČKI ICT SUPERGIRLS 2017: Tvrtka Lemax poziva djevojke da se ohrabre i ostvare karijeru u informatičko-komunikacijskoj industriji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.04.2017. u 14:46

Arhiva / Lemax

ICT Supergirls 2016.

Treću godinu zaredom hrvatska tvrtka Lemax organizira skup ICT Supergirls povodom međunarodnog dana Girls in ICT koji se tradicionalno održava u travnju, objavili su.

„ICT Supergirls 2017“ održat će se 26. travnja u prostorijama Lemaxa, a svrha je ohrabrivanje i poticanje mladih djevojaka da zamisle svoju budućnost u tehnologiji, prepoznaju prilike i prihvate izazove koje ICT industrija nudi.

Sudionice će imati priliku čuti predavanja djelatnica Lemaxa te uspješnih poslovnih žena s hrvatske ICT scene - Mie Biberović, izvršne urednice Netokracije, Ive Biuk, UX dizajnerice u Amphinicy Technologies, Martine Grgić, suosnivačice Smart Lumiesa, i Ivane Herceg Batić, voditeljice marketinga za Cedevitu u Atlantic Grupi. 

"Ove godine u sklopu eventa uveden je mentorski program, inicijativa pokrenuta kako bi se pomoglo  djevojkama da se bolje upoznaju s mogućnostima i izazovima poslovnog svijeta, posebice sa zanimanjima unutar ICT-a", naglašavaju iz Lemaxa, podsjećajući da se  ICT industrija svakodnevno bori s manjkom kvalitetnih kadrova.

„Girls in ICT day“ do sada je obilježen u 160 zemalja s više od 7200 događaja u kojem je sudjelovalo preko 244.000 djevojaka i žena širom svijeta. 

Lemax se bavi izradom iTravel softvera, a usmjereni su na izradu kompleksnih rješenja za turističke agencije te nose titulu najboljeg hrvatskog turističkog poslovnog tehnološkog proizvoda (Green Mark).

ELIPSO

Izdvajamo