Konferencija 'Industrijska proizvodnja i strana ulaganja': Kako potaknuti brži rast proizvodnje i povećati ulaganja u industriju

Konferencija Europske investicijske banke, predstavništva Europske komisije u Zagrebu i Hanza Medije "Industrijska proizvodnja i strana ulaganja" će se održavati 11.rujna 2018. u 10 sati u dvorani hotela Esplanade Zagreb.

Cilj konferencije je otvoriti raspravu o tome kako stvoriti poticajno okružje za brzi rast izvozno orijentirane industrijske proizvodnje i povećanje ulaganja u industriju. Bit će riječi i o Planu ulaganja za Europu te prijedlogu programa InvestEU 2021 - 27, iskustvima naših gospodarstvenika koji veći dio svoje proizvodnje plasiraju na strana tržišta, novoj ulozi i značenju Hrvatske gospodarske komore, industrijskoj strategiji Vlade RH, kao i o stvaranju stabilnog investicijskog okruženja i osiguravanju pristupačnih izvora financiranja na domaćem, europskom i stranom tržištu kapitala.

Sudionici panela “Industrijska proizvodnja i strana ulaganja“ su Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Miguel Morgado, direktor Europske investicijske banke za Jadransku regiju, Marko Jurčić, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore, Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže i Merete Clausen, voditeljica odjela za financiranje politika inovacija, konkurentnosti i zapošljavanja.

Budući da će konferenciji prisustvovati dvjestotinjak vodećih gospodarstvenika, ekonomskih stručnjaka, akademika i Vladinih dužnosnika, bit će to dobra prigoda za razmjenu znanja, iskustava i ideja u cilju rješavanja sve većih izazova s kojima se susreću hrvatski izvoznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:21