MOŽETE SI POMOĆI

OSAM PODMUKLIH NAVIKA KOJE UPROPAŠTAVAJU MOTIVACIJU Prestanite se osjećati potišteno! Živnite pomoću ovih savjeta

 instagram

Kako biste ustrajali u svojim naumima, važno je imati motivaciju zahvaljujući kojoj ćete lakše i brže obavljati dnevne zadatke.

Ukoliko motivacije nedostaje - sve postaje znatno teže i dolazi do problema koje je teško riješiti.

Donosimo vam osam prepreka koje stoje između vas i tog pogona koji vas gura dalje.

1. Stav da morate biti savršeni u onome što radite, zapravo može biti jedan od najvećih kamena spoticanja. Nitko ne voli poraze, međutim oni su nužno iskustvo zbog kojeg se ne trebate osjećati loše.

2. Uspoređivanje s drugima je apsolutni gubitak vremena i snažno utječe na neprekidno odgađanje. Ljudi koji mislite da su "bolji od vas" imaju jednako problema i izazova kao i vi. Trava nije zelenija u tuđem dvorištu.

3. Manjak povjerenja u sebe i vlastite sposobnosti može biti velika smetnja vašoj motivaciji za uspjehom. Imajte na umu konačan cilj, no ipak se zabavljajte putem i dajte šansu svojim vrlinama.

4. Previše odgovornosti i obaveza umanjuju produktivnost, ali i štete vašoj motivaciji jer ćete se često osjećati loše ukoliko sve ne stignete. Umjesto toga - rasteretite svoj dnevni raspored i pronađite vrijeme za punjenje baterija.

5. Nedostatak ciljeva može biti poguban. Morate pronaći svoje jake i slabe strane te uspostaviti ravnotežu među njima. A postavljeni ciljevi pomoći će vam u boljoj organizaciji i većoj kvaliteti života.

6. Uskraćivanje malih užitaka također škodi motivaciji. Svoj naporan rad trebali biste nagraditi malim znakovima pažnje: odlaskom na masažu, wellness, izlazak, kupovinu i slično. Odajte si priznanje malim znakovima pažnje.

7. Manjak sna i odmora šteti vašoj koncentraciji, moći prosuđivanja i očekivanjima koja možete imati od sebe i drugih iz svoje okoline. Spavajte minimalno sedam sati, meditirajte u vrijeme radnog dana i opustite se prije spavanja.

8. Učite i usvajajte nova znanja i ideje kada god za to imate priliku. Uspjehu i napretku pomaže vaša motivacija i nove spoznaje koji su pravi pogon za dolazak do konačnog cilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:24