PSIHOLOGIJA USPJEHA

PET VEČERNJIH RITUALA USPJEŠNIH LJUDI Kome ovo uđe u rutinu, bit će još produktivniji i uspješniji!

 Colorbox

Uspjeh i maksimalna produktivnost - zahtjevni su i podrazumijevaju odličnu organizaciju, volju, ali i ustrajnost u navikama koje nije lako steći - a od velike su važnosti.

Kako biste ostvarili svoje potencijale, razmislite o novim ritualima koji bi mogli povećati vašu kvalitetu života, pa posljedično i poslovni uspjeh.

1. Bacite pogled na sutrašnji raspored

Dobra organizacija, pola je posla. Prije spavanja trebali biste pogledati svoj dnevni planer za sljedeći dan iz nekoliko razloga: osjećat ćete se sigurnije, imat ćete snažniji osjećaj kontrole te ćete s konkretnijim planom lakše započeti novi radni dan.

2. Pripremite torbu za teretanu

Pod pretpostavkom da ste spoznali važnost jutarnje tjelovježbe i da prakticirate vježbanje kod kuće, odlazak u teretanu ili trčanje na otvorenom - važno je pripremiti se unaprijed.

Pripremite odjeću, tenisice i ručnike, pa torbu ostavite pored vrata kako ujutro ne biste imali sulude izgovore i kako biste čim prije krenuli s danom.

3. Ugasite telefon

Kvalitetan san je najvažniji segment zdravog životnog stila svih uspješnih ljudi. Kako bi uistinu takav i bio, uz niz savjeta, valjalo bi uvažiti i onaj da obavezno isključite mobitel ili ga stavite na airplane mode jer su brojna istraživanja pokazala kako mobilno zračenje šteti zdravom snu.

4. Pišite dnevnik

Na dnevnik gledajte kao na mjesto gdje ćete zapisati sve svoje misle, strahove, očekivanja i ciljeve. Držite ga pored uzglavlja i svaku večer opišite kako ste se taj dan osjećali, što vas je motiviralo, što ste naučili te na čemu ste zahvalni. Vrlo brzo ćete vidjeti pozitivne učinke ove večernje rutine.

5. Čitajte knjigu

Pravu knjigu, u papirnatom obliku jer će vas opustiti, zabaviti i lagano uspavati. Prije počinka stručnjaci savjetuju, trebali biste izbjegavati tehnologiju stoga je knjiga najbolja (i najzdravija) alternativa, a ovisno o tematici - izvor novih znanja i spoznaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:32