KORISNIČKA SLUŽBA

TRI GODINE RADILI NA UVOĐENJU MEĐUNARODNOG STANDARDA U POSLOVANJE HEP OPSKRBE Uskladili norme i dobili ISO certifikat kao potvrdu kvalitete

HEP Opskrba se odnedavno može pohvaliti certifikatom ISO 9001:2015 za usluge Korisničke službe. Riječ je o najpoznatijoj međunarodnoj normi koja se bavi sustavom upravljanja kvalitetom.

- Da bismo postigli potrebnu razinu kvalitete, djelatnici Korisničke službe HEP Opskrbe su tijekom 2017. godine intenzivno radili na usklađivanju svih normi. Certifikat je dodijeljen nakon što je međunarodna certifikacijska tvrtka Bureau Veritas provela postupak certifikacije koji dokazuje da je sustav upravljanja kvalitetom u Korisničkoj službi provjeren i da zadovoljava propisane zahtjeve norme - izjavila je Ana Meštrović, voditeljica Korisničke službe.

Dodjeli certifikata prethodio je postupak certifikacije koji je proveo nezavisni auditor, predstavnik međunarodne certifikacijske kuće Bureau Veritas. Certifikacijski ciklus traje tri godine i podrazumijeva provedbu inicijalnog i glavnog certifikacijskog audita te dva godišnja nadzorna audita koji HEP Opskrbu očekuju u sljedeće dvije godine sa svrhom potvrde kontinuirane provedbe i unapređenja certificiranog sustava upravljanja kvalitetom.

Certifikat ISO 9001 je potvrda o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodne norme kojom se propisuje sustav upravljanja kvalitetom neke organizacije. Organizacije mogu imati uspostavljen sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001, ali tek certifikacijom dokazuju da je sustav implementiran i klijenti mogu imati povjerenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:46