USPJEŠNA 2017.

ACI u 2017. godini uprihodio 201 milijun kuna i investirao u rekonstrukciju marine u Rovinju

Na fotografiji: ACI marina Slano
 Tomislav Kristo / CROPIX

Društvo ACI (Adriatic Croatia International Club) u prošloj poslovnoj godini ostvarilo je ukupne prihode od 201,1 milijun kuna, dok je bruto financijski rezultat iznosio 25 milijuna kuna, što je u odnosu na 2016. godinu povećanje od 77 posto, stoji u nerevidiranom financijskom izvješću.

Poslovni prihodi od nautičkih aktivnosti poput godišnjih, mjesečnih i dnevnih vezova, zakupa i ostalih usluga nautičarima, u 2017. godini iznose ukupno 190 milijuna kuna. Pritom se najveći prihodi ostvaruju od usluga godišnjeg veza koje su lani donijele 94,4 milijuna kuna te usluge dnevnog (tranzitnog) veza od kojih je ACI prošle godine zaradio skoro 56 milijuna kuna. Prihodi od mjesečnog veza iznosili su 10,3 milijuna kuna što je ujedno i povećanje od 17 posto u odnosu na 2016. godinu.

Skradin, 270717.
ACI Marina u Skradinu.
Foto: Milan Sabic / CROPIX
Milan Šabić/Hanza Media

Tijekom 2017. godine, Društvo je uložilo u cjelokupnu rekonstrukciju ACI marine Rovinj što je ujedno i njihov najveći prošlogodišnji investicijski projekt. Ipak, izostanak prihoda iz Rovinja ostale marine ACI sustava uspjele su u cijelosti nadoknaditi.

Također, marina u Dubrovniku lani je dobila novouređeno golf vježbalište, a izgrađen je i bazen travel lift koji se koristio već tijekom prošle sezone. Dobili su i 2,7 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz Europskih fondova za pripremu projektne dokumentacije za rekonstrukciju dvorca Sorkočević koji se nalazi u ACI marini Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:55