Javne opomene

Agrokorove kompanije od Zagrebačke burze dobile 'packe', nisu objavile izvještaje za treći kvartal

 Boris Kovačev / CROPIX

Zagrebačka je burza danas objavila javne opomene izlistanim kompanijama koje nisu na vrijeme objavile svoja financijska izvješća za treći kvartal, a što im je obveza u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala.

Između ostalih, javne opomene su izdane i za kompanije iz sastava koncerna Agrokor - Ledo, Jamnica, Belje, Zvijezda, Vupik, PIK Vinkovci i Tisak, kojima je tek nedavno obnovljeno trgovanje nakon šestomjesečne pauze.

To su formalne 'packe' radi zaštite tržišta koje Burza mora izdati. Ove su godine takve opomene već bile izdavane za Agrokorove kompanije koje su tek krajem listopada objavile izvještaje za drugo tromjesečje, nakon čega je trgovanje dionicama i nastavljeno.

Kompanije su dužne izraditi i objaviti javnosti tromjesečni izvještaj za prvo, drugo i treće tromjesečje, što je prije moguće, a najkasnije u roku od jednog mjeseca od proteka svakog tromjesečja i osigurati da bude dostupan javnosti najmanje pet godina od dana objavljivanja.

Izvanredna uprava u Agrokoru danas je objavila mjesečno izvješće za listopad o gospodarskom i financijskom stanju te o provedbi mjera izvanredne uprave Agrokora d.d., u sklopu čega su objavljeni i neki ključni elementi poslovanja u prvih devet mjeseci u kompanijama iz sastava koncerna. Te su kompanije pak na stranicama Zagrebačke burze potom objavile "okvirni prikaz poslovnih rezultata" u prvih devet mjeseci ove godine.

Danas je inače dionica Jamnice pala 18,7 posto, te je zaključena na 12.999 kuna, uz promet od 861 tisuću kuna. Ledo je pak pao 2,62 posto na 780 kuna, uz promet od milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:07