Dobio potporu iz EU fondova

BORIS MIKŠIĆ U BELOM MANASTIRU DIŽE NOVU TVORNICU I PORUČUJE: 'Ovo je tek početak! Bit ću najveći proizvođač antikorozivnih folija u Europi'

Zagreb, 221209. Prisavlje 13, studio HRT-a. Suceljavanje predsjednickih kandidata. Na slici: Boris Miksic. Foto: Damir Krajac/CROPIX
 Damir Krajač / HANZA MEDIA
Tvrtka EcoCortec u vlasništvu poduzetnika Borisa Mikšića počela je graditi novu tvornicu u Belom Manastiru, a tom će investicijom, vrijednom ukupno pet milijuna eura, postati najveći proizvođač antikorozivnih folija u Europi.
Gradnja novog objekta u blizini postojeće tvornice bioplastike već je u punom jeku, a Mikšić u ovo ulaganje kreće zbog rastuće potražnje za njegovim suvremenim rješenjima za zaštitu od korozije. Investicija je produkt utrostručenih zahtjeva za opremom i prostornim kapacitetima, priopćili su iz te tvrtke.
- Ovo je tek početak - poneseni smo odličnim rezultatima i plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj, iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta - najavio je Mikšić, javnosti znan i kao bivši kandidat za hrvatskog predsjednika. Projekt širenja sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova, a djelomično se financira i kreditom PBZ-a.

Iz EcoCorteca procjenjuju da će cjelokupni projekt opremanja i gradnje nove tvornice biti gotov na proljeće 2019. godine. Nova tvornica omogućit će bržu dostavu proizvoda u zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime, kompanija već niz godina gotovo cijeli asortiman izvozi na strana tržišta, a neki od njihovih klijenata su najveći proizvođači automobila, poput Mercedesa, Volva, Renaulta, Forda i Toyote te industrijski divovi kao što su Bosch, IBM, General Electric, Airbus te Ruske željeznice.
EcoCortec lani je ostvario rast prihoda od 23 posto, na 26,7 milijuna kuna, dok je neto dobit porasla za čak 182,7 posto i iznosila je 4,9 milijuna kuna. Iz tvrtke, pak, očekuju da će ukupni prihod u 2017. biti veći za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu. Pokrenut prije jedanaest godina, EcoCortec se razvio u jednog od vodećih proizvođača biorazgradivih plastičnih folija u Europi, a kao dio američke korporacije Cortec nudi inovativna sredstva u području antikorozivne zaštite. Grupacija Cortec donirala je Gradu Vukovaru početkom godine sredstava za sprečavanje korozije Vodotornja u ukupnoj vrijednosti od 300.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:19