Oprema za ovu zimu

BOROVU UGOVOR ZA POLICIJSKE ČIZME I GLEŽNJAČE Ministarstvo ulaže u obuću 12 milijuna kuna

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 28.09.2017. u 15:30

Vukovar, 280917. U tvornici obuce Borovo potpisan je Ugovor o nabavi obuce izmedju MUP-a RH i tvrtki Borovo i Jelen proffesional. Na fotografiji: nacelnici policijskih uprava u pogonu tvornice Borovo.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / HANZA MEDIA

Načelnici policijskih uprava u pogonu tvornice Borovo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednica Uprave Borova Gordana Odor i direktor čakovečke tvrtke Jelen Proffesional Darko Pintarić potpisali su u četvrtak u Borovu ugovor o proizvodnji 9.000 pari zimskih čizama za sve rodove policije te 1.500 pari gležnjača za potrebe interventne policije.

 

"Veliko mi je zadovoljstvo da u tjednu u kojem obilježavamo Dan policije i blagdan njezinog zaštitnika sv. Mihovila potpisujemo jedan ovakav ugovor. Ugovorene količine obuće bi trebale biti dovoljne pripadnicima policije za ovu zimu", kazao je ministar Davor Božinović, dodajući da od lipnja do kraja ove godine MUP u obuću investira 12 milijuna kuna.

 

"Današnji ugovor vrijedi 8,6 milijuna kuna, ali ono što je još važnije za budućnost je mogućnost sklapanja okvirnih sporazuma, gdje bi u nešto dužem razdoblju, možda na dvije godine, vidjeli koje su to potrebe i kako stalno unaprjeđivati kvalitetu, jer samo zadovoljan policajac je onaj koji daje sud o proizvodu", istaknuo je Božinović.

 

Gordana Odor je istaknula kako će Borovo i dalje proizvoditi modnu obuću, ali u toj tvrtki smatraju kako će proizvodnja namjenske obuće biti generator razvoja i napretka Borova.

 

"Možemo hrvatskim policajcima ponuditi našu obuću koja je vrlo kvalitetna, a u dogovoru s Ministarstvom planiramo u slijedećem koraku baviti se dodatnim razvojem te obuće", poručila je Odor u čijoj pratnji je ministar Davor Božinović, prije potpisavanja ugovora, obišao pogone u kojima Borovo proizvodi obuću.

ELIPSO

Izdvajamo