INFOGRAFIKA

CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE Za dobar posao važno je stalno usavršavanje te stjecanje novih znanja i vještina

Koncept cjeloživotnog obrazovanja, odnosno učenja, sve je prihvaćeniji i među Hrvatima koji traže načine kako biti konkurentniji na tržištu rada. Edukacije, usavršavanja i stjecanje novih vještina - mnogima će pomoći u nalaženju (boljeg) posla dok će nekima poslužiti i kao odskočna daska da od svog hobija naprave ozbiljan poduzetnički pothvat.
 Foto: Colourbox

Radna mjesta sve češće podrazumijevaju nekoliko zaduženja pa se od jednog zaposlenika očekuje da raspolaže s barem nekoliko različitih vještina - od upravljanja, poznavanja jezika i informatičke pismenosti pa sve do komunikacijskih vještina i poznavanja principa djelovanja društvenih mreža.

Nekoć je bilo dovoljno raspolagati svojim zanatom ili područjem djelovanja, međutim danas je potreban znatno širi dijapazon radnji za koje se podrazumijeva da jedan zaposlenik na dnevnoj bazi obavlja.

Cjeloživotno učenje temelji se na konceptu učenja koje traje kontinuirano i širi se od jednostavnijih ka kompliciranijim konceptima formalnog i neformlanog obrazovanja, a sve češće se organiziraju i manifestacije koje promoviraju takav oblik razvoja pojedinca.

Škole stranih jezika, seminari i edukacije posljednjih godinu dana bilježe znatno veću posjećenost nego ikada prije. Razlog je jednostavan - ukoliko žele napredovati, svi radno sposobni pojedinci moraju se usavršavati, ali učenje nastaviti i u trećoj životnoj dobi kada su pred njima drugi, ali jednako važni interesi.

--> NOVA GENERACIJA: NOVA PRAVILA PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA Ovo su stvari koje biste morali znati

Pogledajte infografiku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:19