Jadran

Crikvenički hotelijer u državnom vlasništvu: Prihod od prodaje rastao 18 posto, rezervacije dobre i za kasnu jesen

Hotel Katarina
 Arhiva

Crikvenički hotelijer Jadran imao je u prvih osam mjeseci ove godine 67 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 10 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, priopćili su danas iz tvrtke. Kompaniji je prihod od prodaje skočio za 18 posto, a imali su i 11 posto više noćenja.

Hotelijer je prije tri i pol godine izašao iz stečaja, a danas je u većinskom državnom vlasništvu. Usporedno s prethodnim godinama, prve godine nakon stečaja Jadran ostvario je u prvih osam mjeseci 50,9 milijuna kuna prihoda, 2015. godine 54,3 milijuna kuna, a prošle godine 60,8 milijuna kuna.

„U Jadranu je posljednje tri godine prisutan trend rasta svih poslovnih pokazatelja, a na provedene investicije i novoformirane proizvode tržište je reagiralo pozitivno, te naši obnovljeni hoteli danas postižu daleko veće prosječne cijene noćenja, veću popunjenost i dužu otvorenost obzirom da su u sklopu investicija formirani i dodatni sadržaji poput SPA centara, kongresnih dvorana i dvorana za vjenčanja“ , rekao je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Iz Jadrana ističu da je to ponajprije rezultat investicija tijekom prošle tri godine, koje su rezultirale povećanjem kategorizacije hotela Omorika i Katarina s dvije na četiri zvjezdice, hotela Slaven i kampa Selce na tri zvjezdice, te najnovijeg hotela otvorenog u kolovozu ove godine, hotela Esplanade, koji ima četiri zvjezdice.

„Buking za listopad i studeni također je dobar, kao i najave za iduću godinu. Posebno nas raduje ostvareni rezultat kampa Selce koji smo prije dvije godine podigli na tri zvjezdice, a koji je ove godine ostvario rekordan rezultat, s ovim kapacitetom, ostvarivši preko 100 tisuća noćenja“, istaknuo je Manestar.

Jadran ima osam hotela, dva kampa i dva naselja. Tijekom turističke sezone bilo je zaposleno preko 500 ljudi, a ostvareno je 340 tisuća noćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:28