TRI FAZE

DANKO KONČAR OTVARA NOVU MARINU U PULI Vrijednost radova je oko 20 milijuna eura, u cjelokupnu zonu uložit će se još 40 milijuna eura

Danko Končar
 Goran Šebelić / CROPIX

U srpnju Danko Končar namjerava otvoriti svoju novu marinu u Puli na bivšem vojnom području Katarina-Monumenti, koju je u sklopu projekta Brijuni Rivijera dobio od države u dugoročnu koncesiju.

Najavila je to voditeljica projekta Barbara Peruško, koja se nada da će tada biti dostupno oko 250 novih vezova za manje brodove do 22 metra te dio uslužne zgrade s recepcijom i sanitarnim čvorovima. Istodobno će se uređivati okoliš te svi ostali objekti na otoku - restorani i muzej. Vrijednost aktualnih radova je 20 milijuna eura, a Končar u ovu cjelokupnu zonu s marinom i hotelima te servisnom zonom za jahte planira uložiti oko 60 milijuna eura. Naravno, tijekom više godina.

- Gradilište smo prijavili 24. siječnja, a radove smo ugovorili s Ing-Gradom iz Zagreba. Trenutačno sređujemo most koji spaja Katarinu s obalom te vjerujemo da će biti gotov u roku od dva mjeseca. Također, na otoku će se odrađivati zanatski radovi te će se sređivati okoliš, što je zapravo i najteži dio cijelog posla, veli ona. Lokacija je poprilično zapuštena, a moguće je i da će se tijekom radova naići na arheološki zanimljiva otkrića, što bi investiciju moglo usporiti.

- Radovi neće stati u turističkoj sezoni, a marinu planiramo otvoriti djelomično u srpnju, iako će radovi biti u tijeku. Pravo otvorenje očekuje se iduće sezone, kada će sve biti dovršeno. Ime marine još uvijek ne znamo, istaknula je Peruško.

Nakon realizacije ovog dijela projekta kreće se u drugu fazu, koja obuhvaća daljnjih 130 vezova u moru i čak 1000 vezova na kopnu. Treća faza projekta je hotelski kompleks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:45