IZMEĐU TRI PONUDE

DANKO KONČAR ULAZI U ULJANIK Nadzorni odbor posrnulog pulskog škvera odabrao kompaniju jednog od najimućnijih Hrvata za strateškog partnera

 
Danko Končar
 Goran Šebelić / CROPIX

Nadzorni odbor pulskog brodogradilišta Uljanik izabrao je danas Danka Končara kao investitora u toliko čekanu dokapitalizaciju.

- Na današnjoj zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora, nakon provedenih konzultacija sa sindikatima, donesena je Odluka o odabiru Kermas energije d.o.o., Zagreb, Šeferova 6 kao strateškog partnera u dokapitalizaciji Uljanika.

S odabranim strateškim partnerom Uljanik d.d. će pristupiti dovršetku izrade i provedbi Programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d., sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske od 11. siječnja 2018.

Po prihvaćanju Programa restrukturiranja odabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Društva, primjenom i realizacijom Odluke Glavne skupštine Društva o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara i izmjenama Statuta, donesene dana 16. veljače 2018. godine, piše u priopćenju Uljanika na Zagrebačkoj burzi.

Uz Končara, ponudu za dokapitalizaciju poslali su i Asian Bond Ventures iz Hong Konga te DIV grupa d.o.o. iz Samobora, dok je prije obvezujuće ponude pismo namjere poslala i napuljska Palumbo Grupa. Među kupcima riječkog 3. maja spominjalo se i brodogradilište Fincantieri iz Monfalconea.

Podsjetimo, dioničari pulskog brodogradilišta na izvanrednoj su glavnoj skupštini sredinom veljače odlučili o dokapitalizaciji odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna.

Vlada je 11. siječnja Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:26