Nakon dokapitalizacije

ĐURO ĐAKOVIĆ Ministar objavio natječaj za nove šefove, što će reći ostali dioničari?

Tomislav Mazal, aktualni predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio nam je jučer da mu mandat završava 31. listopada, ali nije želio reći hoće li se prijaviti na natječaj
Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Država je raspisala natječaj za izbor novog predsjednika Uprave Đure Đakovića i dvoje članova Uprave te slavonskobrodske grupe na razdoblje od pet godina.

Natječaj je u utorak objavilo Ministarstvo državne uprave. Njime se pozivaju zainteresirani kandidati da podnesu ponude za neko od rukovodećih mjesta u Đuri Đakoviću. Kandidati moraju imati završen fakultet, pet do deset godina iskustva na adekvatnim poslovima, ne smiju biti u sukobu interesa niti imati porezni dug. Natječaj je otvoren 15 dana.

Tomislav Mazal, aktualni predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio nam je jučer da mu mandat završava 31. listopada, ali nije želio reći hoće li se prijaviti na natječaj.

Iako je Đuro Đaković jedna od njezinih strateških tvrtki, država, nakon nedavne dokapitalizacije, drži manjinski udio unatoč tome što je s oko 38 posto dionica i dalje najveći dioničar. Upravo to dio analitičara navodi na pitanje hoće li Vlada imati snage progurati novog predsjednika Uprave i dva nova člana Uprave kroz kompanijska tijela.

- Nadam se da su se konzultirali s ostalim ključnim dioničarima jer je upitno hoće li država sa samo 38 posto vlasničkog udjela imati dovoljno ruku u tijelima kompanije za postavljanje nove uprave - rekao je dobar poznavatelj stanja.

U Vladinim, pak, krugovima podsjećaju da je Đuro Đaković u rangu tvrtki od strateškog državnog interesa te da im propisi nalažu raspisivanje natječaja. Na pitanje hoće li država “svoje” kandidate moći progurati, naši sugovornici upozoravaju da se ovdje ne radi o “njihovim” kandidatima, nego o onima koji se biraju javnim natječajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:58