Iznenađenje iz Atlantic grupe

Emil Tedeschi prodao Belgijancima tvornicu u Njemačkoj i Hrvatskoj koja je puštena u pogon 2015.

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2017. u 12:32

Zagreb, 170316.
Lauba, Prilaz baruna Filipovica.
Dodjela nagrade za EY poduzetnika godina odrzana je u klubu Lauba. Nagrada EY Poduzetnik godine sastavni je dio korporativne strategije tvrtke EY, a cilj izbora, koji je potekao u SAD-u prije 28 godina, promicanje je poduzetnistva, odnosno promoviranje dostignuca najboljih svjetskih poduzetnika.
Na fotografiji: .
Foto: / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Atlantic Grupa je belgijskom Aminolabs Groupu odlučila prodati tvornice u Njemačkoj i Hrvatskoj, izvijestili su u srijedu iz Atlantica napominjući kako vrijednost transakcije iznosi do 200 milijuna kuna.

 

U svrhu daljnjeg restrukturiranja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne prehrane, te fokusa na vlastite brendove, Atlantic Grupa je odlučila prodati tvornice u Njemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i s njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj tvrtki Aminolabs Group, navodi se u priopćenju Atlantic Grupe.

 

Vrijednost transakcije iznosi do 200 milijuna kuna, od čega isplata 150 milijuna kuna slijedi po potpisivanju ugovora dok će ostatak biti isplaćen tijekom iduće dvije godine. Dovršetak transakcije očekuje se u zadnjem kvartalu ove godine, ističu iz Atlantica.

 

Napominju kako u pogonu u Novoj Gradiški ostaju manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu te ostaju u 100-postotnom vlasništvu Atlantic Grupe.

 

Atlantic Grupa nastavlja razvijati brand Multipower približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svojem okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfelja sportske prehrane.

 

Ugovorna proizvodnja strateškog branda nastavlja se u suradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sportskom prehranom u Europi, navodi se u priopćenju.

 

Aminolabs Group je specijalist za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u području dodataka prehrani te dobavljač brojnih međunarodnih kompanija koje se bave zdravom prehranom. Posluje u 36 zemalja, ima sjedište u Hasseltu u Belgiji i dva proizvodna pogona smještena u Hasseltu i Zottegemu koji nose certifikat GMP (Good Manufacturing Practice).

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo