Dižu park za 16 europskih zemalja

GRADILI BI HRVATSKU ULICU U KINI Produkcijska kuća Huayi Brothers diže po Kini zabavne parkove, u novi projekt poziva hrvatske restorane i obrtnike

 Arhiva

Velika kineska produkcijska kuća Huayi Brothers gradi nekoliko tematskih zabavnih parkova u Kini, a u jednom od njih planira izgraditi Hrvatsku ulicu, te preko HGK sada poziva na suradnju hrvatske tvrtke.

Kako u popratnom pismu objašnja Allen Zhang, voditelj projekta za Huayi Brothers Real Scene Entertainment, traže 20 do 30 hrvatskih tvrtki - restorana, proizvođače rukotvorina i tradicionalnih proizvoda - koji su zainteresirani uključiti se u projekt i u njihovom tematskom/zabavnom parku prodavati svojih proizvode i usluge. Kako Zhang objašnjava poslovni model, oni će urediti prostor i besplatno ga ustupiti u zamjenu za određeni dio ostvarenog prihoda, ali o kojem postotku se radi nije precizirao.

Taj njihov park se gradi, tumači se u pozivu objavljenom na stranicama HGK, u sklopu suradnje Kine i 16 srednjoeuropskih zemalja (Inicijativa 16+1) koji će, kažu, posjetiteljima “omogućiti ugođaj 16 europskih zemalja”, a među njima i Hrvatske. Kako su to točno zamislili nije jasno, osim što to najavljuju kao “poseban interaktivni kulturni doživljaj” za posjetitelje - ali su najavili prezentaciju projekta 10. listopada u HGK. U popratnom materijalu kažu da u Kini već imaju 20 projekata.

Hrvatskoj gospodarskoj komori su se kineski filmaši obratili posredstvom Konfucijevog instituta Sveučilišta u Zagrebu i Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:49