rESORT 9

HTP KORČULA NAKON PREDSTEČAJNE OTVORIO NOVI RESORT Uložili 75 milijuna kuna za četiri zvjezdice

Na Korčuli je u petak otvoren novi resort Port 9 u vlasništvu HTP-a Korčule u koji je investirano 75 milijuna kuna.

Port 9 novi je naziv nekadašnjeg hotela Bon Repos koji je obnovljen. Ima 180 smještajnih jedinica na razini četiri zvjezdice. Čine ga četiri paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, vila i ljetnikovac Andreis, tri restorana, lounge i caffe barovi. U sklopu novog resorta su i četiri vanjska bazena i tri restorana.

Novi objekti na Korčuli u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika, a njihovim otvaranjem, uz dodatne nove sadržaje poput proljetnog festivala hrane i vina "Korčulanske pjatance", očekuje se produljenje sezone i razvoj destinacije.

U resortu dominiraju sadržaji namijenjeni obiteljima i onima koji žele aktivni odmor u okruženju mora i bogate vegetacije, blizu srednjovjekovnog grada Korčule, kazala je na otvaranju predsjednica Uprave HTP-a Korčule Ivana Hatvalić.

Glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić ocijenio je kako je Port 9 Resort dobar primjer ulaganja u turistički proizvod.

"Hotelski smještaj glavni je stup razvoja hrvatskog turizma i stoga su sve investicije u taj smještajni segment od iznimne važnost za razvoj turističkog sektora", rekao je Bašić.

Port 9 kao jedan je od najvećih ulagačkih projekata u turizmu puno znači za grad Korčulu, HTP Korčulu, Dubrovačko-neretvansku županiju i cjelokupni hrvatski turizam, dodao je župan Nikola Dobroslavić.

Korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris je istaknuo vrlo dobru suradnju s HTP-om i izrazio zadovoljstvo izlaskom HTP-a Korčule iz predstečajne nagodbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:40