PRESTANAK OPSKRBE

INA ZATVARA PLIN KUTINSKOJ PETROKEMIJI Osigurali drugog dobavljača, sindikat i Stožer planiraju akcije za zaštitu proizvodnje i opstanka tvrtke

 HANZA MEDIA

KUTINA – Uprava kutinske Petrokemije u srijedu je objavila da će Ina u četvrtak 18. siječnja 2018. obustaviti opskrbu prirodnim plinom Petrokemiji d.d. zbog problema s naplatom dosad isporučenih količina plina.

Uprava Društva je uz suglasnost Nadzornog odbora poduzela operativne mjere kojima je osigurala da drugi dobavljač prirodnog plina, Prvo plinarsko društvo, preuzme isporuku svih potrebnih količina prirodnog plina za nesmetani rad tvornice u narednom razdoblju od sedam dana.

Proizvodnja i isporuka mineralnog gnojiva će teći nesmetano u količinama i dinamici kako je dogovoreno s kupcima. Isto tako osigurane su i ostale sirovine za podmirenje proizvodnje. Uprava će tijekom slijedećih sedam dana dati nove informacije oko stanja u Društvu, stoji u priopćenju iz Petrokemije.

Tim povodom oglasili su se sindikati EKN-a i DEMOS-HUS Petrokemije kao i udruga hrvatskih branitelja, odnosno Stožer za obranu Petrokemije, koji ističu kako je potez INE nekorektan te da bi mogao ugroziti plan dokapitalizacije Petrokemije. Vrlo je upitna vjerodostojnost INE o njezinoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u privatizaciji Petrokemije, ističu iz sindikata i udruge branitelja Petrokemije. Zaključuju kako će pratiti razvoj događaja i da će pravovremeno odlučiti o pokretanju akcija sa ciljem zaštite proizvodnje u Petrokemiji i opstanka tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:20