ISKORAK

INSTITUT RUĐER BOŠKOVIĆ UNAPRJEĐUJE CEDEVITU Prvi projekt Atlantic grupe sufinanciran novcem Europske unije

Tome Antičić, Martina Dalić i Emil Tedeschi
 IRB

Atlantic Grupa zajedno s partnerom Institutom Ruđer Bošković danas je predstavila novi investicijski projekt kojim planira proširiti kategoriju vitaminskih napitaka. Riječ je o projektu Cedevita Functional OTG, unaprijeđenoj inačici Cedevite u „on-the-go“ segmentu koja će na tržištu biti dostupna sljedeće godine.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantica, objasnio je na predstavljanju kako je projekt rezultat četverostruke suradnje - Europske unije, Atlantica, Ministarstva gospodarstva te Instituta Ruđer Bošković.

Institut Ruđer Bošković s Atlantic Grupom surađuje u aktivnostima formulacijskog i tehnološko-dizajnerskog usavršavanja ovog proizvoda, a ovo je prvi projekt Atlantic Grupe koji je djelomično financiran iz EU fondova. Prijavom na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta napravljena je detaljna evaluacija projekata nakon čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 10 milijuna kuna sa svrhom poticanja zahtjevnih istraživačko – razvojnih aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta je 19 milijuna kuna.

"Od 100 milijuna eura koliko je iz EU fondova raspoloženo za istraživačke aktivnosti, očekujem da će od tih sredstava do kraja ovog mjeseca biti iskorišteno 260 milijuna kuna" izjavila je Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva.

Atlanticu će u razvoju formule niskokaloričnog Cedevita proizvoda uz njihove stručnjake pomoći 12 kemičara, biologa i biomedicinara našeg najvećeg istraživačkog instituta.

"Ono što ovaj iskorak u razvoju proizvoda čini posebnim jesu suradnja sa stručnjacima najistaknutije znanstvene ustanove u Republici Hrvatskoj – Instituta Ruđer Bošković, te uspješan projekt povlačenja nepovratnih sredstava iz Europske unije – praksa koju bismo svi u Hrvatskoj željeli vidjeti u većoj mjeri“ kazao je predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Emil Tedeschi na predstavljanju projekta.

„Kroz suradnju s jednim od najprepoznatljivijih hrvatskih brendova, ali i cjelokupnom Atlantic Grupom, na najbolji način demonstrira se značaj primjene suvremene tehnologije i opreme kojom IRB raspolaže, kao i bogatog znanja te stručnosti naših znanstvenika, na razvoju novih proizvoda čime Institut daje i snažan doprinos cjelokupnom gospodarskom razvoju Hrvatske, a upravo je bolje povezivanje s gospodarstvom jedan od naših glavnih ciljeva“, izjavio je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić.

S Institutom Ruđer Bošković Atlantic grupa nastavlja suradnju i na razvoju drugih proizvoda.

Nova generacija čepa Cedevite Functional OTG udovoljavati će najvišim ekološkim standardima, a formula s 50% manje šećera potaknuti zdrave prehrambene navike svojih potrošač, pojašnjeno je na predstavljanju,


Od 2014. godine u Cedevitu je kroz 7 investicijskih projekata uloženo ukupno 126 milijuna kuna. Konstantnom suradnjom s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te sveobuhvatnom pripremom projektnih prijedloga, ostvareno je 40,5 milijuna kuna potpore za istraživanje i razvoj novih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:11