Promocija u Münchenu

Istarska turistička zajednica vabi Nijemce vinskim pričama Agrolagune, Benvenutija, Matoševića i Meneghettija

Njemačka sommelierka Paula Bosch kušala je hrvatska vina
 Arhiva

Večera koja je nedavno, na inicijativu vlasnika njemačkog turoperatora ID RIVA Selimira Ognjenovića organizirana u sjedištu medijske kuće Münchener Merkur, u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije, imala je velik odjek, priopćuju iz istarskog TZ-a.

Fokus prezentacije bio je na promociji Istre, a posebice na ključne novosti koje očekuju njemačke goste od ovog proljeća, kroz posebno predstavljanje istarskih vina i sadržaja 25. izdanja Vinistre najavljenog za 11., 12. i 13. svibnja ove godine. Svoje vinske priče prenosili su predstavnici vinarija Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti.

Na predstavljanju je nazočila i međunarodno priznata i višestruko nagrađena, najbolja njemačka sommelierka Paula Bosch koja je dala presjek istarske vinske scene posebno predstavljajući svaku sortu i karakteristike vina.

“Bosch nije tajila svoje oduševljenje prezentiranim vinima te im je velikodušno dijelila pozitivne ocjene rezimirajući da ona jednostavno aktiviraju osjećaj sreće. Nema sumnje da se prisutni uzvanici nisu uvjerili da je naša destinacija posebno atraktivna tijekom proljeća i jeseni, a cilj je bila targetirana promocija i prodaja destinacije Istre i to usmjereno prema segmentu publike s većim prihodima kojima je interes putovanja uglavnom kada nema velikih gužvi, u razdoblju pred i posezone”, poručuju iz TZ-a.

Ističu da je Istra prema analizi percepcije njena branda u Njemačkoj, a posebno u Bavarskoj, bez obzira na brojnost tih gostiju u Istri, nažalost još uvijek nedovoljno poznata kod ciljne skupine s većom platežnom moći.

“Takav je proces uspješno proveden u Austriji zahvaljujući kvalitetnoj suradnji TZ Istarske županije s njenim PR agentom, pa je u planu da se takav projekt provede i za njemačko, odnosno bavarsko tržište”, ističu u TZ-u. “Obzirom na važnost njemačkog tržišta, Turistička zajednica Istarske županije će nastaviti s promocijom”, poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:24