Novi biznis umirovljenog generala

IVAN ČERMAK PREUZIMA TANKERKOMERC Zanima ga Marina Zadar oko koje se zadarska tvrtka spori s državom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2018. u 11:28

Zagreb, 150115.
Celnici kompanije Crodux i odvjetnicki tim na konferenciji za novinare komentirali su akciju Oktan i kvalitetu goriva na Croduxovim postajama.
Na fotografiji: Ivan Cermak.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Ivan Čermak

Tankerkomerc je jučer objavio kako je za tvrtku Crodux Derivati dva (CDD) u vlasništvu Ivana Čermaka nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje zadarske kompanije.

Navode kako je temeljni kapital Tankerkomerca 64 milijuna kuna koji je podijeljen na 34.182 redovitih dionica. CDD je tvrtka u 100-postotnom vlasništvu Crodux derivata koje je u vlasništvu Čermaka, a sada drži 33,95 posto dionica zadarskog Tankerkomerca.

Kako je objavio Zadarski list, Tankerkomerc zadnjih nekoliko godina surađuje s još jednom od tvrtki u vlasništvu Ivana Čermaka, Crodux plinom, kojem je iznajmio terminal u Gaženici. “Još tada su počele špekulacije kako je pravi cilj Čermaka preuzimanjem cijelog Tankerkomerca doći do vlasništva nad Marinom Zadar, zbog koje se ova zadarska tvrtka već godinama tuži s državom”, piše Zadarski list. 

CDD je na kraju 2016. godine imao 72 benzinske stanice i  oko 800 zaposlenika, a u pitanju je poslovanje koje je 2013. godine preuzeo Čermak od OMV-a. 

Izdvajamo