Ostavka Paladina IGH za web

Ivan Paladina odlazi iz Uprave IGH, posvećuje se hotelskom projektu Kupari

Ivan Paladina
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA
Ivan Paladina dao je ostavku na mjestu predsjednika Uprave Instituta IGH kako bi se od početka 2018. godine posvetio projektu Kupari, dok će novi predsjednik uprave IGH biti Oliver Kumrić.
Pod dosadašnjom upravom Institut IGH Paladina je uspješno preokrenuo donedavno negativne trendove, pa je tako od negativnog rezultata u 2015. godini dosegao očekivanih 30 milijuna kuna operativne dobiti u 2017. godini, priopćili su iz IGH. Uz to, naveli su kako je Paladina značajno povećan izvoz i otvorena su nova tržišta pa je tako iz pozicije gdje izvoz nije činio niti 5 posto prihoda te je danas Institut IGH došao do toga da gotovo 40 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima.
"Sretan sam što danas možemo govoriti o rezultatima kojima se Institut IGH prije nekoliko godina mogao samo nadati i što se tvrtka nalazi u situaciji u kojoj može ozbiljno razmišljati o međunarodnoj ekspanziji", rekao je Paladina. Zahvalio se također nadzornom odboru iIGH i većinskom vlasniku Sergeju Gljadelkinu na povjerenju. "Odabrati nekoga tko ima 31 godinu da bude predsjednik uprave bio je itekako hrabar potez, nadam se da je moj rad opravdao njihovo povjerenje", poručio je Paladina.
Paladina je suvlasnik i direktor Avenue ulaganja, a u narednom razdoblju posvetit će se projektu Kupari koji upravo ulazi u intenzivniju fazu. Za taj turistički kompleks na mjestu bivšeg vojnog odmarališta, nedavno je potvrđen novi, luksuzniji koncept i u tijeku su pregovori s novim hotelskim operaterom.
Novi predsjednik uprave Instituta IGH, Oliver Kumrić, bit će imenovan na sljedećoj sjednici nadzornog odbora, 15. prosinca, a u Institutu IGH već gotovo tri godine obnaša funkciju člana uprave. Neposredno prije dolaska u Institut IGH, radio je kao savjetnik International Finance Corporation-a za razvoj poslovanja i infrastrukturne investicije u Hrvatskoj, a prije toga godinu i pol je obavljao funkciju pomoćnika ministra pomorstva prometa i infrastrukture zaduženog za investicijske projekte, gdje je među ostalim, u ime Vlade, vodio pregovore na projektu koncesioniranja Zračne luke Zagreb.
"Vjerujem da je vrijeme najvećih izazova za Institut IGH prošlo. Oliver Kumrić logičan je izbor za predsjednika uprave u narednom razdoblju, zaokružili smo jednu cjelinu i IGH sad ima više resursa i mogućnosti uložiti u kvalitetu struke. Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti Ivanu Paladini na njegovom angažmanu do sad. On će nastaviti svoj angažman oko financijskog restrukturiranja Instituta IGH i nastaviti regulirati odnose s financijskim vjerovnicima. Vjerujem da će u projektu Kupari, kojem će sada posvetiti većinu svoje energije, uspjeti postići podjednako impresivne rezultate", rekao je Sergej Gljadelkin, većinski vlasnik Instituta IGH.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:10