AFERA AGROKOR

IVICA TODORIĆ OBJASNIO KAKO JE POTROŠIO POZAJMICU AGROKORA OD 650 MILIJUNA KUNA 'Nijedan euro nije ostao na mom privatnom računu'

Ivica Todorić
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je u svojem blogu objavio da pozajmica koju je dobio od Agrokora u iznosu od 650 milijuna kuna nije ostala na njegovom privatnom računu nego je novac utrošen za otkup dionica Agrokora od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te za kamate na PIK toggle kredit. Tvrdi da za to postoji dokumentacija.

“Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog kredita kada su izašli iz vlasništva čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo”, piše Todorić u blogu.

“Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću , nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt”, poručio je.

Valja samo primijetiti da je Ivica Todorić od Agrokora primio zajam, te da ga mora i vratiti, bez obzira na to kako je novac potrošio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:56