Iskoristili priliku

Izvoz domaćih kompanija preko Spara čak 63 milijuna eura, mete Austrija, Mađarska, Slovenija i Italija

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 31.01.2018. u 11:20

CROPIX

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska

Ukupni izvoz hrvatskih proizvoda putem trgovina Spara u zemlje gdje Spar Austrija posluje  lani je dosegao čak 63 milijuna eura, objavili su iz tog trgovačkog lanca, a najveći porast bilježi izvoz u Italiju, za čak 75 posto.

Tako izvoze, navode, Podravka, Kraš, Franck, Mlinar, Gavrilović, Badel, Vindija, Cromaris..., ali i mali hrvatski proizvođači.  

U prošloj su godini, kažu u Sparu, „impresivan rast izvoza ostvarile tvrtke Vimi s preko 34 posto više izvoza kozmetičkih proizvoda u Austriji, dok je tvrtka Incite koja proizvodi blazinice za Pretty Baby, u Austriji povećala izvoz za 76 posto. C.I.A.K. Trade bilježi za 68 posto veći izvoz čarapa u Sloveniji, Zarja za 84 posto više izvoz voća u Sloveniji. Orada Adriatica preko Spara za 133 posto povećala je izvoz ribe u Sloveniji, a na to isto tržište Commel Zagreb povećao je za 71 posto izvoz svog elektromaterijala. Veliki rast izvoza u Sloveniju bilježi tvrtka ZMH Horvat koja je za 198 posto povećala izvoz asortimana smrznutog voća, povrća i ribe. Raste i izvoz u Italiju pa je tako tvrtka Agrofin tamo povećala izvoz ulja za 55 posto.“

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo