NASTUP NA SAJMU GULFOOD

IZVOZNI USPJEH HRVATSKE PREHRAMBENE TVRTKE Nakon Emirata, Juicy sokovi će se prodavati u Bahrein, Egipat i Jemen!

Predstavljanje branda Juicy u Dubaiju
 Promo Šareni artikl

Društvo Stanić Beverages Hrvatska, sa svojim je brandom Juicy po drugi put nastupilo u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) na sajmu Gulfood, jednom od najvećih i najutjecajnijih prehrambenih sajmova, koji okuplja oko pet tisuća izlagača iz cijelog svijeta, a posjećuje ga više od sto tisuća posjetitelja.

Juicy je na tržištu UAE prisutan od 2015. godine, a u tom razdoblju prodaja Juicy sokova na novom tržištu se utrostručila. Ukupan izvoz ovog branda u UAE, Saudijsku Arabiju, Oman i Katar porastao je devet puta u odnosu na 2016. godinu. Uz rast prodaje na bliskoistočnom i sjevernoafričkom tržištu (tzv. MENA regija), zahvaljujući sudjelovanju Stanić Beverages Hrvatska na Gulfood festivalu Juicy će se uskoro izvoziti i u Bahrein, Jemen i Egipat.

Svjetlan Stanić, direktor i vlasnik Stanić Beverages Hrvatska, po povratku iz Dubaija rekao je kako je rad na osnaživanju branda Juicy u MENA regiji pomogao i općenitom jačanju hrvatskih tvrtki na ovim tržištima.

"Kako bi određeni proizvod na novom tržištu postao brand, vrlo je važno brendirati i zemlju iz koje on dolazi, stoga je podrška državnih institucija i gospodarskih udruženja vrlo važna za uspješan plasman hrvatskih tvrtki na Bliskom istoku", dodao je Stanić.

Juicy je od prošle godine dostupan u trgovačkom lancu Union Koopa u Dubaiju, a od ožujka ove godine moći će ga se pronaći i u Carefouru, vodećem maloprodajnom lancu u istome gradu. Također, Juicy sokovi su već dvije godine u ponudi nekih od najpoznatijih lanaca i klubova u Dubaiju, a odnedavno je prisutan i u svjetski poznatom lancu restorana Novikov, zatim u Ritz Carltonu i hotelu Five Resorts and hotels, restoranima Catch Dubai, Maison rouge, Masti Dubai i Soho garden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:31