Fokus na širenje biznisa

KADROVSKA ROŠADA I RESTRUKTURIRANJE U FRANCKU KOJI JE POTRESLA KRIZA AGROKORA Dubravko Artuković 'vlast' prepustio sinu, on će sada biti nadzornik

Ivan Artuković
 Arhiva

Jedini član Uprave Francka ostao je Ivan Artuković, dok je njegov otac Dubravko Artuković, dosadašnji predsjednik Uprave, prešao u Nadzorni odbor, priopćili su danas iz te tvrtke.

“Novi Nadzorni odbor Francka na konstituirajućoj je sjednici potvrdio Ivana Artukovića kao jedinog člana Uprave Francka koji će biti odgovoran za upravljanje osnaženim menadžment timom i provedbu cjelokupnog procesa financijskoga i korporativnog restrukturiranja”, stoji u priopćenju.

Na sjednici Glavne skupštine Francka novim članovima Nadzornog odbora uz Dubravka Artukovića, imenovani su Josip Budimir, dosadašnji član Uprave te Tatjana Rukavina, nekadašnja partnerica i predsjednica Uprave PricewaterhouseCoopers. Nadzornome odboru ostaju Branimir Škurla, partner iz odvjetničkog društva BŠDS, kao predsjednik Nadzornoga odbora te poduzetnik Ivo Mikulić, kao zamjenik predsjednika.

Kako su objasnili iz Francka, fokus u narednom razdoblju je financijsko restrukturiranje i interna optimizacija poslovanja te daljnje jačanje tržišnih pozicija u Hrvatskoj i na izvoznim tržištima

“U nastavku godine svoje poslovanje želimo još bolje prilagoditi situaciji i prilikama na tržištu koje je uzrokovala kriza u Agrokoru. U prvoj polovici godine, usprkos izazovnim okolnostima, ostvarili smo rast u svim ključnim kategorijama i na svim našim ključnim tržištima. Ostajemo snažno usmjereni na daljnje unapređenje poslovanja kako bismo ostvarili pretpostavke za daljnji rast te širenje u Hrvatskoj i regiji, kao i za iskorake na nova tržišta. Paralelno s razvojem tržišta, kompanija se fokusirala na intenzivan proces financijskog i operativnog restrukturiranja uključivo s unapređenjem sustava upravljanja i odgovornosti na svim razinama korporativnog upravljanja. S tim su ciljem izvršene promjene u Nadzornome odboru i pojačan naš menadžment tim koji je odgovoran za provedbu operativnih mjera restrukturiranja“, istaknuo je Ivan Artuković.

U svibnju ove godine govorilo se o mogućem stečaju Francka, no u intervju za Tportal Dubravko Artuković demantirao je takve navode. Ipak, kazao je kako je Franck jedan od najvećih vjerovnika Agrokora te da su jedna od najviše izloženih tvrtki. U medijima se govorilo kako je Agrokor Francku dužan oko 100 milijuna eura, međutim iz Francka to nisu htjeli potvrditi.

Franck grupa u prvoj polovici ove godine, unatoč padu prodaje kroz kanale Agrokora, ipak je zabilježio rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je povećala prodaju i tržišne udjele u najznačajnijim kategorijama proizvoda, kako u Hrvatskoj, tako i na najvećim izvoznim tržištima.

Prilikom objave polugodišnih rezultata iz Francka su kazali: “Što se tiče financijske izloženosti prema Agrokoru, rizik naplate potraživanja Francka od društava članica Agrokora sveden je na najmanju moguću mjeru, najviše zahvaljujući zasnivanju založnih prava u društvu Roto dinamic. Zahvaljujući odgovornom pristupu u upravljanju rizicima i uspješnom poslovanju izvan Agrokorovih prodajnih kanala, u Francku su uvjereni kako će uskoro amortizirati rizike povezane s krizom u Agrokoru.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:19