Razvojna agencija Zagreb

Kreće novi ciklus "Startup Factory Zagreb" s fondom od 100.000 eura

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2017. u 14:25

Zagreb, 251116.
Startup Factory, Slavonska avenija.
Startup timovi koji su usli u predakceleracijski program Factoryja. Na fotografiji: tim Vollo.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Tim Vollo

Na jesen kreće novi ciklus predakceleracijskog programa "Startup Factory Zagreb", putem kojeg će se odabranim timovima sa ciljem poticanja razvoja novih smart city proizvoda i rješenja pružiti mogućnost edukacije, mentorstva te financijske potpore iz fonda od ukupno 100.000 eura, izvijestili su u petak iz Razvojne agencije grada Zagreba, pokretača tog programa.

 

U sklopu ovogodišnjeg programa, do 20 timova imat će priliku razvijati inovativna rješenja, a nakon selekcijskog procesa odabrani finalisti dobit će infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku kroz deset tjednih modula.

 

Program će se provoditi od listopada do prosinca 2017. u novom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

 

Prijave, navodi se u priopćenju,  mogu biti iz četiri tematska područja: Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.

 

Taj javno financirani "no equity" program, odnosno bez ulaska u vlasničku strukturu, pokrenut je prvi put prošle godine.

 

Timovi Dare2Dream, Freewa, Holy, SightRun i Vollo, koji su prošli taj prvi ciklus, već sada nižu brojne poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu, navode iz Razvojne agencije grada Zagreba.

Izdvajamo