PROJEKT S DOGUS GRUPOM

PARTNERSTVO S EBRD-om Ulaganjem 70 milijuna eura preuzima manjinski udjel u kompaniji D-Marinas, koja upravlja marinama u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj

Marina Mandalina
 Boris Kovačev / Hanza media

Turska Doğuş grupa, koja je u Hrvatskoj vlasnica triju marina i dva hotela, uspostavila je partnerstvo s Europskom bankom za obnovu i razvoj, vrijedno 70 milijuna eura. EBRD će tim ulaganjem preuzeti manjinski udjel u kompaniji D-Marinas BV, koja upravlja marinama u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj.

Riječ je o zajedničkom projektu dogovorenom krajem veljače, a prema neslužbenim najavama, za mjesec do dva bit će poznato koliki će dio sredstava EBRD-a biti uložen u Hrvatsku.

S 10 marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru i ukupno 8000 vezova, D-Marinas je jedan od najvećih i jedini međunarodni lanac marina u istočnom Mediteranu.

U Hrvatskoj Doğuş grupa zasad upravlja trima marinama: sukošanskom D-Marin Dalmacija, marinom Borik te šibenskom Mandalinom. EBRD je 2014. odobrio kredit od 30 milijuna eura upravo za marinu Dalmacija te marinu Borik, koje je grupacija preuzela još 2012. godine.

Zajedno s projektima D-Resorta u Šibeniku, Ville Dubrovnik te hotela Maraska u Zadru, ova je turska grupacija u pet godina u Hrvatsku uložila oko 250 milijuna eura.J

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:22