CJELOŽIVOTNO UČENJE

LJETNA LITERATURA ZA MLADE PODUZETNIKE Ovo je top 7 knjiga koje morate pročitati

Dobar savjet zlata vrijedi, posebice ako dolazi od iznimno uspješnih i iskusnih leadera. Ukoliko želite unaprijediti postojeće ili započeti novo poslovanje - proširite svoje vidike novim spoznajama i idejama koje vam u tome mogu pomoći. Donosimo vam sedam naslova koji će vam u tome zasigurno pomoći.

Eric Ries: The Lean Startup: Kako današnji poduzetnici koriste neprestanu inovativnost za stvaranje u potpunosti uspješnih poslova

Iako knjiga nije toliko atraktivna koliko je bila između 2011. i 2013. godine, budućim poduzetnicima nudi uvid u znanstvni pristup prilikom kreiranja i razvoja startupova. Lean Startap podrazumijeva eksperiment te testiranje i analiziranje svih segmenata poslovanja (od korisnika i eventualnih problema) pa tek tada lansira određeni proizvod. Poanta je štednja novca i vremena kako biste bili sigurni da će vaša ideja ili proizvod biti relevanti krajnjim korisnicima.

Jason Fried: Rework

Zanima li vas drugačiji, bolji, učinkovitiji i znato brži način poslovanja Rework nudi upravo to! Više od 100 savjeta kako pokrenuti ili poboljšati svoje poslovanje i učiniti ga maksimalno jednostavnim, a učinkovitim. Otkrit će vam kako razmišljati izvan okvira i zabraviti sva tradicionalna i ustaljena pravila poslovanja te ih zamijeniti originalnim i drugačijim pristupom.

Malcolm Gladwell: Točka preokreta : Kako male stvari mogu dovesti do velike promjene

Saznat ćete kako poput virusa proširiti neku ideju, prozvod ili ponašanje te pokrenuti najnoviji trend, ludost ili modu. Gladwell pitkim stilom oživljava sve bitne aspekte istraživanja društvenih epidemija, ilustrirajući ih živim studijama pojedinih slučajeva i nizom vlastitih upečatljivih anegdota.

Scott Duffy: Launch!

Ova knjiga predstavlja temeljit i praktičan vodič kako udahnuti život svojoj poslovnoji ideji. Launch se ubraja u iznimno zabavnu i korisnu literaturu koja ima mnogo dobrih primjera iz vlastitog iskustva autora, a koji će čitatelju pomoći da kreira svoj jedinstven model poslovanja.

Steven Covey: Knjiga 7 navika uspješnih ljudi

Najutjecajniji svjetski priručnik iz područja psihologije uspjeha. Relevantnim anegdotama i oštroumnim zapažanjima, autor nam pokazuje kako su naši postupci rezultat naših dubokih uvjerenja te kako se primjenom sedam navika uspješnih ljudi u profesionalnom i privatnom životu možemo osloboditi postupaka koji nas sprječavaju da postignemo ono što želimo.

Timothy Ferriss: Četverosatni radni tjedan : kako izbjeći radno vrijeme od 9 do 5, živjeti gdje vam srce želi i pridružiti se novim bogatašima

Iznimno zabavna, poučna i originalna knjiga koja na duhovit način progovara o načinima i metodama kako u što manje vremena obaviti što više zadataka, a ostatak vremena uživati u vlastitim hobijima i aktivnostima koje vas vesele i nemaju veze s poslom. Ukoliko vas zanima kako raditi malo, ali učinkovito - neka se ova knjiga obavezno nađe na vašem popisu ljetne literature.

Geoffery A. Moore: Crossing the Chasm

Knjiga nakon koje ćete imati osjećaj da vam je apsolutno sve jasno vezano oko izgradnje i relaizacije vlastitog posla, a pružit će vam i uvid u razloge zbog kojih je nešto možda krenulo po zlu u vašem poslovanju.

--> 10 VJEŽBI KOJE ĆE VAM POMOĆI DA POSTANETE JOŠ PAMETNIJI Povećajte svoje svoje mentalne sposobnosti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:26