PRILIKA ZA STARTUPE IZ HRVATSKE

Mastercard poziva startupe s inovativnim trgovinskim IT rješenjima u svoj globalni program Start Path

 Arhiva / Mastercard

Mastercard je objavio da su u okviru njegova programa Start Path Global otvorene prijave za startupe diljem svijeta, pa tako i one iz Hrvatske, do 11. listopada.

Start Path je u Europi, kažu, zabilježio uspjehe te sada intenzivira potragu u lokalnoj startup zajednici.

“Cilj programa je okupiti inovativna rješenja i potaknuti uspjeh mladih tvrtki koje rade na trgovinskim rješenjima nove generacije. Tako će ovaj šestomjesečni, virtualni program pomoći startupima iz regije u prevladavanju poslovnih izazova i upoznati ih s novim mogućnostima diljem svijeta”, stoji u priopćenju.

Start Path je utemeljen prije dvije godine, a uključeni su startupi koji razvijaju IT rješenja s različitih područja – od umjetne inteligencije i razgovorne trgovine do tzv. blockchaina, njih više od 90 sa 24 tržišta. Mastercard trenutno provodi pilot-projekte ili je direktno uložio u gotovo 20 posto tih tvrtki.

Primjerice, surađuje s irskim startupom ClubApp koji sportskim klubovima u Britaniji pruža platformu za dijeljenje informacija o utakmicama uživo, ujedno generira sportske statistike, a integrirao je i Qkr! s Masterpass tehnologijom pa članovi mogu platiti članarinu za sportske klubove ili kupiti brendiranu robu preko aplikacije.

Rainbird, sa sjedištem u Norwichu, trenutno radi na stvaranju virtualnog asistenta koji se temelji na umjetnoj inteligenciji s ciljem povećanja učinkovitosti u dijeljenju znanja i procesu donošenja odluka u loyalty prodajnom timu kompanije Mastercard u Britaniji.

DoPay, DigiSEq, Everledger i Universal Basket u suradnji sa Start Pathom rade na identificiranju područja za rast, potencijalnih partnerstava i planova integracije u kompaniji Mastercard, ali i izvan nje.

Prijave se predaju na https://www.f6s.com/mastercardstartpathwinter2016/ .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44