Oni znaju kako

Nagrade za 7 odličnih malih i srednjih tvrtki u prošloj godini, među njima i startup Agrivi

Tim kutinskog Agrivija koji je osnovao Matija Žulj
 Arhiva / Hanza Media

Na 20. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koji se održava u Splitu, u četvrtak navečer dodijeljene su nagrade najboljim poduzetnicima za 2015. godinu u devet kategorija.

Kako je objašnjeno, u konkurenciju za dodjelu nagrada ušli su svi poduzetnici, poduzetničke zone i poduzetničke potporne institucije koji su korisnici projekata potpora i kredita Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u 2015. godini.

Kandidati za nagrade, kako je obrazloženo, morali su ispunjavati tri kriterija: porast vrijednosti poslovnih prihoda u posljednje 2 godine, učešće vrijednosti izvoza u ukupnom prihodu u 2015. godini i rast broja zaposlenih u posljednje dvije godine.

U kategoriji najbolji mikro poduzetnik nagrada je dodijeljena tvrtki "Advanced maritime venture" iz Supetra, koja se bavi nuđenjem tečajeva za izobrazbu pomoraca, dok je u kategoriji najbolji mali poduzetnik nagrada pripala tvrtki "Suvremeni materijali i tehnologije" iz Zagreba koja se bavi proizvodnjom interijerskih e enterijerskih obloga za putnička vozila, a u kategoriji srednji poduzetnik nagrada pripala tvrtki "Delt papir" iz Zagreba koja se bavi proizvodnjom papirnatih proizvoda.

U kategoriji najbolja žena poduzetnica nagradu je dobila tvrtka "Estherm" iz Svete Nedjelje koja se bavi proizvodnjom industrijskih i laboratorijskih peći, a za najboljeg obrtnika proglašena je tvrtka "Microplet" iz Pleternice koja se bavi proizvodnjom plasitke i obradom metala.

U kategoriji najbolji izvoznik nagrada je pripala tvrtki "Phoenix" iz Orahovice koja se bavi proizbvodnjom metalnih opruga, dok je ukategoriji najbolji inovativni poduzetnik nagradu dobila tvrtka "Agrivi" iz Kutine koja informativnim softverom prati uzgoj poljoprivrednih proizvoda.

Za najbolju poduzetničku zonu u 2015. godini proglašena je Poduzetnička zona Janjevci iz Donjeg Miholjca, a nagradu za najbolju poduzetničku potpornu instituciju dobio je "Tehnološki park Vinkovci."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:42