MALA TVRTKA, VELIKA USLUGA

NAJBRŽI INTERNET Hrvatska telekomunikacijska tvrtka BTnet lansirala je 'GIGAbit', internet brzine do 1 gigabita u sekundi za poslovne korisnike

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Hrvatska telekomunikacijska tvrtka BTnet lansirala je najbrži internet naziva „GIGAbit” koji poslovnim korisnicima u Zagrebu omogućava brzinu prijenosa podataka do 1 gigabita u sekundi, objavili su danas iz tvrtke.

„Ovo je poslovno rješenje, ne znam hoće li to pomoći Gradu Zagrebu da postane poslovno središte i Smart City ili ne, to ćemo još vidjeti”, napomenuo je direktor BTneta Alan Bubanović dodajući da je svrha ove usluge pomoći poduzetnicima u bavljenju sa zahtjevnim tehnološkim sistemima i olakšati poslovne komunikacije diljem svijeta.

Time je mala hrvatska tvrtka koja u Zagrebu posluje od 2004. godine stala uz bok Hrvatskog Telekoma (HT) koji je istu uslugu predstavio u ožujku. Prema riječima Bubanovića, ambicija je BTneta uslugu proširiti i na privatne korisnike kada se zadovolje svi tehnički uvjeti. Zasad, ističu, poslovni korisnici najbržem internetu mogu pristupiti bez dodatnih ulaganja i troškova jer sve funkcionira na već postojećoj optičkoj infrastrukturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:51