MALA TVRTKA, VELIKA USLUGA

NAJBRŽI INTERNET Hrvatska telekomunikacijska tvrtka BTnet lansirala je 'GIGAbit', internet brzine do 1 gigabita u sekundi za poslovne korisnike

    AUTOR:
    • Filip Pavić

  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2018. u 11:51

young girl works on a computer at the window, Image: 291277647, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Hrvatska telekomunikacijska tvrtka BTnet lansirala je najbrži internet naziva „GIGAbit” koji poslovnim korisnicima u Zagrebu omogućava brzinu prijenosa podataka do 1 gigabita u sekundi, objavili su danas iz tvrtke.

„Ovo je poslovno rješenje, ne znam hoće li to pomoći Gradu Zagrebu da postane poslovno središte i Smart City ili ne, to ćemo još vidjeti”, napomenuo je direktor BTneta Alan Bubanović dodajući da je svrha ove usluge pomoći poduzetnicima u bavljenju sa zahtjevnim tehnološkim sistemima i olakšati poslovne komunikacije diljem svijeta.

Time je mala hrvatska tvrtka koja u Zagrebu posluje od 2004. godine stala uz bok Hrvatskog Telekoma (HT) koji je istu uslugu predstavio u ožujku. Prema riječima Bubanovića, ambicija je BTneta uslugu proširiti i na privatne korisnike kada se zadovolje svi tehnički uvjeti. Zasad, ističu, poslovni korisnici najbržem internetu mogu pristupiti bez dodatnih ulaganja i troškova jer sve funkcionira na već postojećoj optičkoj infrastrukturi.

 

Izdvajamo