Izazovi

Najveći proizvođač PC-a, kineski Lenovo, hvali se 64% većom zaradom, ali priznaje - prihod pada

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2016. u 09:59

A product of Lenovo is displayed during a news conference on the company's annual results in Hong Kong May 26, 2016. REUTERS/Bobby Yip/File Photo
Bobby Yip / REUTERS

Lenovo PC poslovanje ostvarilo je snažnu zaradu

Najveći svjetski proizvođač osobnih računala Lenovo izvijestio je u četvrtak kako je u proteklom tromjesečju ostvario dobit od 173 milijuna dolara, što je 64 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, unatoč "izazovnom" okruženju.  

Ta kineska tvrtka poručila je da je njezino PC poslovanje ostvarilo "snažnu zaradu", unatoč usporavanju cjelokupnog tržišta. 

Međutim, prihod im je u proteklom kvartalu pao 6 posto u odnosu na godinu ranije, na 10,1 milijardu dolara, a u Lenovu to pripisuju "izazovnom" okruženju u kojem posluju, te padu tečaja kineske valute.

Kineska kompanija oštro je srezala troškove te investirala u nova područja, poput 'cloud computinga'.

"Imamo snažan profit od našeg PC biznisa, dok nam se isto tako, u odnosu na lanjski kvartal, stabiliziralo poslovanje sa pametnim telefonima. Premda  makroekonomija i naše industrije prolaze kroz izazovno razdoblje, što nam uzrokuje pad prihoda, znatno smo poboljšali zaradu na godišnjoj razini zahvaljujući inovativnim proizvodima i provođenju mjera", istaknuo je u priopćenju predsjednik i izvršni direktor Lenova Yuanqing Yang.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo