South Central Ventures

NAKON AGRIVIJA, NOVA INVESTICIJA FONDA RIZIČNOG KAPITALA Uložili 2 milijuna eura u hrvatsku tehnološku kompaniju Bulb Technologies  

Tim iz Bulb Technologies
 Arhiva / HANZA MEDIA

Fond rizičnog kapitala South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) odlučio se na još jednu investiciju u Hrvatskoj, u IT kompaniju Bulb Technologies, u iznosu od 2 milijuna eura. Ljetos su uložili milijun eura u startup Agrivi koji je osnovao Matija Žulj.

Bulb Technologies su osnovali inženjeri Vedran Rezar i Neven Stipčević, a bavi se razvojem softvera u području telekomunikacija, nudeći rješenja za podršku klijentima za fiksne, kablovske i mobilne operatere. Među svojim klijentima imaju Deutsche Telekom, Telekom Austria and United groups, a godišnji prihod im je oko dva milijuna eura.

Ovu će investiciju, kaže nam jedan od partnera fonda SCV Domagoj Oreb, iskoristiti za širenje na svjetsko tržište.

Globalno tržište telekomunikacijskog softvera raste godišnje 6%, a predviđa se da će mu vrijednost u 2018. narasti na 34,2 milijarde dolara.

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je počeo s radom u rujnu 2015. godine, upravlja s 40 milijuna eura namijenjenih startupima te malim i srednjim tehnološkim kompanijama regiji. U porfelju sada imaju šest kompanija iz regije: Agrivi, DryTools, City Expert, Letz, Work Plus i Bulb Technologies.

Među ulagačima u taj fond rizičnog kapitala su EBRD, KfW, Europski investicijski fond, privatni ulagači i vlade zemalja u regiji. Jedan od individualnih ulagača je i hrvatski poduzetnik Nenad Bakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:46