Vipnet donirao opremu

NASTAVA U VIRTUALNOJ STVARNOSTI O staroj Grčkoj učili kroz video igru "Minecraft", o Egiptu kroz igru "Mummy maker"

 
 Arhiva

Vipnet je Osnovnoj školi Vugrovec-Kašina donirao naočale za virtualnu stvarnost, prijenosna računala i mobilne uređaje kako bi pomogao osnovnoškolcima da uče povijest uz pomoć virtualne stvarnosti.

Prema priopćenju kompanije, danas je u toj osnovnoj školi predstavljeno izvođenje nastave iz povijesti u virtualnoj stvarnosti. Sat povijesti održao je profesor iz zagrebačke Hotelijersko-turističke srednje škole, Hano Uzeirbegović, koji od rujna 2016. godine izvodi izborni predmet „Virtualna povijest“.

„Ovakva vrsta nastave je specifična jer za učenje koristimo tehnologiju koja nije primarno namijenjena obrazovanju, ali je vrlo zanimljiva mladima. Ovim pristupom cilj je modernizirati nastavni proces i približiti učenicima nastavni sadržaj na njima zanimljiv način te ih potaknuti da samostalno istražuju i na drugačiji način usvajaju znanje“, rekao je Uzeirbegović.

Profesor Uzeirbegović predaje povijest, a njegovi učenici s nastavnikom na početku školske godine biraju teme koje su im zanimljive. U nastavi povijesti su obradili temu stare Grčke, koristeći video igru Minecraft i gradeći hram Partenon, a nastavnu temu zagrobnog života i procesa mumifikacije u starom Egiptu savladali su putem flash video igre „Mummy maker“ nakon čega su prošetali Tutankamonovom grobnicom koristeći naočale za virtualnu stvarnost.

Arhiva
Martina Rizman Matić, Vipnet, profesor Hano Uzeirbegović, OŠ Vugrovec-Kašina

„U razvijenim društvima učenici trenutno na razrednoj nastavi fizike uče o Newtonovim zakonima gibanja preko virtualnih ploča, na satu zemljopisa istražuju svijet i putuju preko Google Street Viewa, na likovnom crtaju koristeći tablete itd. Od sada i učenici u Hrvatskoj mogu učiti povijest i zemljopis koristeći virtualnu stvarnost“, rekla je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Vipnet je donacijom vrijedne opreme podržao i daljnje unaprjeđenje nastave povijesti u Hotelijersko-turističkoj školi čime je učenicima omogućen pristup naprednoj i motivirajućoj nastavi te pristup novim tehnologijama u obrazovanju.

„Ovom donacijom želja nam je bila podržati nastojanja da se suvremena tehnologija poput naočala za virtualnu stvarnost koristi kako bi se nastavni materijal učenicima približio na zanimljiv način“, zaključila je Rizman Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:40