ČEKA SE NOVA RUNDA

Nenad Bakić povećao udio u Đuri Đakoviću, uložio u dokapitalizaciji još 18 milijuna kuna

Nenad Bakić
 CROPIX

Poduzetnik i investitor Nenad Bakić kupio je 900 tisuća dionica u zadnjoj dokapitalizaciji Đure Đakovića, objavila je danas kompanija na službenim stranicama Zagrebačke burze. Ako se uzme u obzir da je upis novih dionica imao nominalnu vrijednost od 20 kuna, dolazi se do zaključka da je Bakić „ubacio“ 18 milijuna kuna svježeg kapitala.

Nakon najnovijeg ulaganja u tvrtku, Bakić je u svom vlasništvu imao 1,911.182 dionica, odnosno 18,82 posto glasačkih prava.

S novim kapitalom u Đuro Đaković ušli su i mirovinci. Croatia osiguranje obvezni mirovinski fondovi A i B stekli su 710 tisuća dionica. Nakon toga stjecanja, taj dioničar drži 998 tisuća dionica, što je 9,84 posto glasačkih prava.

Đuro Đaković Grupa je ukupno upisala oko 2,5 milijuna novih dionica, za što je uplaćeno 51,1 milijun kuna. Država je i dalje ostala najveći dioničar kompanije.

Nakon uspješne dokapitalizacije, kompanija je predložila novu rundu dokapitalizaciju u kojoj bi se izdanjem novih nešto više od pet milijuna dionica prikupilo 100,87 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:21