braća pivac

NOVI POGON ZA PRŠUTE PORED VRGORCA Čak 90 posto 'sirovine' stizat će s hrvatskih farmi

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.03.2017. u 13:11

HANZA MEDIA

Ivica Pivac

Mesna industrija Braća Pivac sklopila je u petak s Gradom Vrgorcem ugovor o kupnji zemljišta u Industrijskoj zoni Ravča pored Vrgorca i kreće u izgradnju pogona za proizvodnju pršuta vrijednog 15 milijuna eura.

 

Ugovor o kupoprodaji zemljišta potpisali su predsjednik uprave Mi Pivac Ivica Pivac i gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

 

Kupnjom triju parcela ukupne površine 32.695 četvornih metara Pivci su postali vlasnici gotovo polovine površine Gospodarske zone Ravča u kojoj namjeravaju podići pogon za proizvodnju pršuta površine veće od 9.500 četvornih metara.

 

Grad Vrgorac prodao je parcele Pivcima po tri eura za kvadratni metar pa je ukupna cijena nešto više od 98 tisuća eura.

 

"Danas smo potpisali ugovor o kupnji parcele na kojoj ćemo graditi novi pogon za proizvodnju pršuta, pancete i kraškog vrata i pečenice. Ova investicija je 15 milijuna eura, tehnologija je spoj nove i tradicionalne..., a koristit ćemo prirodne uvjete koji su na ovom području", rekao je Ivica Pivac nakon potpisivanja ugovora.

 

Izvijestio je da tvrtka planira zaposliti 30 novih radnika.

 

Imamo proizvodnju u Vajdi Čakovec, vlastitu proizvodnju od oko 100 tisuća svinja, a planiramo rast na 200 tisuća. Ulažemo u rekonstrukciju klaonice u Čakovcu tako da će 90 posto sirovina za pogon u Vrgorcu biti s hrvatskih farmi, rekao je Pivac.

ELIPSO

Izdvajamo