Vodio domaću banku 20 godina

ODLAZI I POSLJEDNJI IZ GARNITURE VELIKIH DOMAĆIH BANKARA Božo Prka povlači se s mjesta predsjednika Uprave PBZ-a

    AUTOR:
    • Marina Klepo

  • OBJAVLJENO:
  • 13.10.2017. u 12:58

Zagreb, 250917. MUO.
Trg republike Hrvatske.
Otvorenje izlozbe Vedute Venecije iz zbirke umjetnina Intese Sanpaolo na kojoj su predstavljena djela Canaletta, Guardija, Marieschija i van Linta iz Galerije dItalia Palazzo Leoni Montanari.
Na fotografiji: Bozo Prka.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Božo Prka

Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a, odlazi s te funkcije nakon 20 godina provedenih u toj banci. Na njegovo mjesto dolazi Dinko Lucić, dosadašnji član Uprave koji je bio zadužen za poslovanje sa stanovništvom.

Prema obavijesti sa Zagrebačke burze, takvu je odluku donio Nadorni odbor, a vlasnik PBZ-a Intesa Sanpaolo, navodi da Prka odlazi na osobni zahtjev, nakon isteka tekućeg mandata u veljači 2018. godine.  

-Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku i zahvaljuje g. Prki na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju i osobnom doprinosu rastu i razvoju Banke i  cijele PBZ Grupe, stoji u priopćenju banke. Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo, rekao je: "Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja od strane g. Prke, Banka je privatizirana i u potpunosti preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom, želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti."

Da bi Dinko Lucić postao novi čelnik PBZ-a, nakon što je dobio povjerenje Nadzornog odbora, potrebno je ishoditi i suglasnost HNB-a. Riječ je o dugogodišnjem članu Uprave PBZ-a koji je bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo