POTPISALI SPORAZUM

Podravka će otkupljivati proizvode braniteljskih zadruga: 'To je još jedan iskorak prema povećanju udjela domaće sirovine u našim proizvodima'

    AUTOR:
    • Dean Žugčić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.09.2017. u 15:06

Zagreb, 200114.
Odrzana je sjednica skupstine Hrvatske gospodarske komore na kojoj se raspravljalo i odlucivalo o izmjenama i dopunama Statuta HGK.
Na fotografiji: Marin Pucar.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Marin Pucar, Podravka

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar potpisali su Sporazum o suradnji u potencijalnom otkupu poljoprivrednih proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020. godine, objavila je danas Podravka na službenim stranicama Zagrebačke burze.

 „Daljnja suradnja s braniteljskim zadrugama i partnerstvo s Ministarstvom hrvatskih branitelja još je jedan iskorak prema povećanju udjela domaće sirovine u proizvodima Podravke, što je jedan od strateških ciljeva Podravke u budućem periodu“ – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Prema priopćenju, Podravka će proizvođačima iz braniteljskih zadruga pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji kroz edukacije, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje od početka vegetacijskog razdoblja do berbe.

Ministar branitelja naglasio je kako će Ministarstvo pružati potporu zadrugama hrvatskih branitelja na međusobnom povezivanju i umrežavanju radi zajedničkog nastupa kao potencijalnih kooperanata Podravke. Medved je također zahvalio Podravki, što je kao vodeća domaća prehrambena kompanija kao svoje partnere prepoznala i hrvatske branitelje te im na ovaj način pruža svoju podršku.

„Potpisivanje današnjeg Sporazuma je i prilika da se javnost upozna s jednim od najboljih načina zapošljavanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja, gdje se zadrugarstvo pokazalo kao uspješan model razvojnih, gospodarskih i poduzetničkih potencijala hrvatskih branitelja koji dovodi do njihovog osnaživanja jer u zadrugama pronalaze priliku za novi početak, doprinoseći održivosti sela i razvoju naše Domovine“, rekao je Medved.

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo