Sindikat kaže da s tim nema ništa

PRED ULJANIKOM PROSVJED NEKOLIKO STOTINA RADNIKA, SUVLASNIKA BRODOGRADILIŠTA Traže ostavku Uprave koju vodi Gianni Rossanda

 
Prosvjed radnika pred Uljanikom
 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Nekoliko stotina nezadovoljnih Uljanikovaca prosvjeduje jutros ispred upravne zgrade pulskog brodogradilišta. Iako je najavljeni štrajk za danas zbog neisplate plaće za prosinac obustavljen, jer je jučer poslijepodne došla pozitivna odluka Europske komisije na Vladino jamstvo od 96 milijuna eura, radnici negoduju i traže ostavku Uprave koju vodi Ganni Rossanda.

Pula, 230118.
Parstotina nezadovoljnih radnika Uljanika i njihovih kooperanata okupilo se ispred direkcije trazeci od uprave da da ostavku te da im se odmah isplate svi zaostatci. Generalni strajk koji su zahtijevali sindikati odgodjen je za 48 sati jer je Europska komisija odobrila kredit Uljaniku.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / HANZA MEDIA
Provjed pred Uljanikom

-Upravo smo na sastanku štrajkačkog odbora i nemamo veze s tim okupljanjem. Ljudi su se spontano okupili. Da smo išli u štrajk, on bi bio na radnim mjestima, kazao nam je predstavnik štrajkačkog odbora Đino Šverko. Sindikalisti su tražili isplatu plaća u roku od 48 sati nakon dobivanja pozitivne odluke iz Europe, a u slučaju da se to ne dogodi štrajk bi ponovno bio pokrenut.

Inače, radnici Uljanika još su jučer prosvjedovali ispred uprave Uljanika, bez obzira na to što je štrajk trebao početi tek danas. I tada su tražili da Uprava odstupi. Radnici su suvlasnici brodogradilišta, a s drugim malim dioničarima drže 48 posto dionica pulskog škvera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:28