NASTAVAK PREGOVORA

PREGOVORI U AGROKORU Dobavljači i financijski vjerovnici na korak do kompromisa o graničnom dugu

Dobavljači na sastanku u Konzumu
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Dobavljači Agrokora i financijski vjerovnici su na sastanku privremenog Vijeća vjerovnika u četvrtak približili pozicije u pregovorima oko isplate graničnog duga dobavljačima. Međutim, neslužbeno, konačni dogovor još nije bio postignut niti taj dio dogovora potpisan.

Dobavljačima Konzuma trebalo bi biti isplaćeno između 71 i 80 milijun eura graničnog duga (fakturiranog prije 10. travnja, a dospjelog poslije tog datuma 2017.), zavisno od toga hoće li Konzum ostvariti planiranu operativnu dobit u sljedeće četiri godine. Spor je nastao oko utvrđivanja iznosa operativne dobiti i drugih indikatora o kojima bi ovisila isplata graničnog duga. Nakon što su posljednja dva tjedna bili ukopani u svoje rovove, dobavljači i financijski vjerovnici jučer su pokazali znakove kompromisnih stavova, što zagovara i Martina Dalić, potpredsjednica Vlade. Tijekom dana ona je aktivno lobirala kod dobavljača i financijskih vjerovnika da se postigne dogovor oko graničnog duga.

Taj je dogovor sasvim mali dio nacrta nagodbe vjerovnika koji se očekuje da će biti dogovoren do 10. travnja, iako neće biti podbačaj ni ako se potpiše nekoliko dana kasnije, a onda slijedi dogovor glede konačnog teksta nagodbe vjerovnika koji se treba potpisati do 10. srpnja ove godine. Iako su neki mediji prenijeli da je izvanredna uprava već ovog četvrtka od Trgovačkog suda zatražila produženje lex Agrokor (čije važenje za Agrokor istječe 10. travnja) do 10. srpnja, nismo dobili potvrdu te informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:04