NETO DOBIT MANJA

PRIHODI DALEKOVODA PROŠLE GODINE NARASLI ZA TREĆINU Čak 75 posto ukupnih prihoda tvrtka je ostvarila na inozemnom tržištu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.03.2018. u 08:54

Zagreb, 191112.
Upravna zgrada Dalekovoda,
Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat (SSSH) organizirao je prosvjed djelatnika tvrtke Dalekovod zbog neisplate placa.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vračić / Hanza Media

Dalekovod je u prošloj godini ostvario poslovne prihode od 1,18 milijardi kuna, 33 posto više nego godinu dana prije, a rast prihoda zahvaljuje se povećanju aktivnosti te građevinske kompanije kako na inozemnom, tako i na domaćem tržištu.

U poslovnom izvješću, objavljenom u srijedu, navodi se i da je udio prihoda Dalekovoda na inozemnom tržištu iznosio 75 posto ukupnih prihoda, pri čemu je tvrtka najviše radila u Norveškoj, Ukrajini i Finskoj.

Neto dobit Dalekovoda iznosila je u prošloj godini 16,6 milijuna kuna, što je 34 posto manje nego godinu dana prije i posljedica je utjecaja jednokratnih stavki koje su povećale dobit u 2016.

Bruto dobit, kao najvažniji pokazatelj operativnog poslovanja iznosila je lani 148 milijuna kuna, što je 37,5 posto više nego godinu dana prije, navodi se u izvješću.

Ističe se i kako je Dalekovod u prošloj, kao i u prethodnim godinama, ispunio sve svoje obveze proizašle iz financijskog restrukturiranja.

"Tako je u 2017. vjerovnicima otplaćeno 97 milijuna kuna te je kumulativno u razdoblju od 2014.-2017. godine Dalekovod vjerovnicima isplatio 321,3 milijuna kuna, čime nastavlja jačati povjerenje te graditi čvrste odnose sa svojim partnerima", ističe se u izvješću.

Grupa Dalekovod ostvarila je, pak, u prošloj godini ukupne poslovne prihode od 1,5 milijardi kuna, što je 24 posto više nego godinu dana prije.

Neto dobit te grupe iznosila je 10,4 milijuna kuna, 1,7 milijuna kuna manje nego godinu dana prije, što je, objašnjava se u izvješću, također posljedica utjecaja jednokratnih stavki prihoda iz 2016.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo