SJEDNICA U TORNJU

PRIVREMENO VJEROVNIČKO VIJEĆE O NOVOM KREDITU AGROKORA Ante Ramljak traži suglasnost za zaduživanje od oko 400 milijuna eura

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora sastaje se danas s početkom u 11 sati, po treći puta, a najvažnija točka sjednice trebalo bi biti davanje suglasnosti izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku za novi kredit.

Visina kredita trebala bi doseći približno 400 milijuna eura (odnosno 480 milijuna eura, ako se formalno uključi i prvi kredit odobren nakon donošenja lex Agrokor).

Dio novog zaduženja odnosno oko 20 posto, neslužbeno doznajemo, trebao bi biti iskorišten za podmirenje staroga duga dobavljačima.

Koliko je poznato, kredit će odobriti imatelji obveznica predvođeni američkim fondom Knighthead Capital Management LLC, te domaće banke koje zastupa Zagrebačka banka, a kamatna stopa trebala bi se kretati između 4 i 4,5 posto.

Kako je Jutarnji list već pisao, za iznos novoodobrenog kredita kreditorima bi se odobrio i roll-up starih obveza u navedenom iznosu.

Istovremeno bi se i dobavljačima, doznajemo, ponudila mogućnost roll-upa starih obveza u visini od najmanje 50 milijuna eura.

Novoodobreni kredit bio bi odobren na rok do završetka postupka izvanredne uprave, a isti rok bio bi ugovoren i u slučaju odobravanja robno-novčanih kredita od strane dobavljača (ukoliko odluče koristiti mogućnost roll-upa).

Ruski Sberbank se, prema pisanju Bloomberga, ne slaže s tim potezom i pokušat će preko suda spriječiti izvanrednu upravu Agrokora da podigne novi kredit po roll up modelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:01