VELIKI PROBLEMI

PROBLEMI U TESLI SE NASTAVLJAJU Zbog popravka moraju povući čak 123 tisuće luksuznog Modela S, najprodavanijeg automobila tvrtke

    AUTOR:
    • Iva Grubiša

  • OBJAVLJENO:
  • 30.03.2018. u 11:39

A TESLA Model 3 is shown at the Los Angeles Auto Show in Los Angeles, California, U.S., November 30, 2017. REUTERS/Mike Blake - RC17BD555BB0
Mike Blake / REUTERS

Tesla Model S

Problemi Tesle, najpoznatije svjetske kompanije koja proizvodi električne automobile, nastavljaju se. Naime, ta je tvrtka danas objavila da će s tržišta na popravak upravljačkog mehanizma morati povući sve Modele S proizvedene prije travnja 2016. godine, piše Bloomberg.

Radi se o otprilike 123 tisuće automobila, najprodavanijeg Teslinog modela, a vijest su objavili svega nekoliko dana nakon što je rejting agencija Moody smanjila Teslin kreditni rejting, navodeći kao razlog stalni negativni novčani tijek te probleme s proizvodnjom njihovog zadnjeg automobila, Modela 3.

Iz kompanije su poručili kako su u iznimno hladnim vremenskim uvjetima i na područjima gdje se često koristi sol za posipavanje ceste primijetili jako korodiranje dijelova upravljačkog mehanizma na luksuznom sedanu, Modelu S. Iako ovaj problem do sada nije izazvao nesreće niti ozljede, u Tesli su najavili da će na svim Modelima S zamijeniti upravljačke mehanizme, bez obzira na klimatske uvjete kako bi izbjegli mogućnost korodiranja u budućnosti. Klijentima poručuju kako mogu nastaviti voziti svoje automobile bez straha, a kompanija će ih kontaktirati kada u njihovoj regiji budu imali spremne rezervne dijelove.

Kraj je ovo iznimno lošeg mjeseca za tvrtku vizionara Elona Muska. U utorak su dionice Tesle zabilježile veliki pad nakon što je američka vlada objavila da istražuje prošlotjedni fatalni sudar u kojem je sudjelovao njihov Model X SUV. Također, prema analizi Bloomberga, tijekom ožujka dionice pale su za 22 posto, što je najveći pad vrijednosti u jednom mjesecu za ovu kompaniju još od izlaska na burzu 2010. godine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo